Foto: Shutterstock

Coronaen har gjort 75-årigt radioprogram populært som aldrig før

Det er desværre sket på en kedelig baggrund, fortælles det, men programmet er blevet meget populært under epidemien.

Når man ikke kan mødes i det virkelige liv på grund af corona, kan man da sende en hilsen til familie, venner og bekendte gennem radioen i stedet for.

Sådan synes holdningen at være hos mange for øjeblikket. I hvert fald strømmer det ind med ekstra hilsner og pladeønsker til DR’s traditionsrige ønskeprogram, Giro 413, på P5. Udsendelsen, der er blevet kaldt "lyden af søndag", kan senere i år fejre, at programmet har været sendt i 75 år.

Det oplyser DR torsdag i en pressemeddelelse. 

"Rigtigt mange henviser til, at de sender en hilsen gennem ’Giro 413’, nu hvor de ikke kan ses. Jeg har lige løbet det sidste par ugers hilsner igennem, og det er mellem en tredjedel og halvdelen af hilsenerne, der har relation til coronaen," siger Giro 413-vært Peter Sten, inden han tilføjer:

Han fortæller, at det specielt har været sådan, siden anden bølge af corona-nedlukningen satte ind i slutningen af sidste år. 

Kedelig baggrund

De mange hilsner er altså kommet, selvom – eller måske netop på trods af – at der lige nu ikke kan holdes runde fødselsdage, bryllupper og mærkedage, hvor man mødes i festligt lag og samler ind til landets måske mest festlige girokonto.

"Selv om baggrunden selvfølgelig er kedelig, er det dejligt at opleve, at Giro 41’ kan være med til at skabe fællesskab og binde folk sammen i denne tid. Faktisk kommer der lige nu så mange ønsker og hilsner, at jeg er i den situation, som Giro 413 var i ’i gamle dage’. Nemlig at vi ikke kan nå at opfylde alle pladeønsker, og at jeg i stedet må prøve at pulje dem – for eksempel hvis folk har ønsket den samme kunstner," forklarer Peter Sten i pressemeddelelsen.

Lige som det har været tilfældet siden 1946, sender lytterne et bidrag til ’Giro 413’ i forbindelse med deres hilsner og pladeønsker. Pengene, der kommer ind til ønskeprogrammet på P5, bliver givet videre til projekter, aktiviteter og events for udsatte og socialt dårligt stillede børn og unge under 18 år i Danmark.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Kultur
  Ny undersøgelse: Bykommuner i bund og Fanø i top

  Hvis man kunne værdisætte naturen i din kommune med ét tal, hvad ville det så være? Det har forskere på Aarhus Universitet regnet på og kåret Danmarks mest og mindst biodiverse kommuner.

 • 19.02.21 Kultur
  1 ud af 3 danskere vil gøre det mindre i fremtiden

  Coronakrisen ændrer vores flyvevaner, for knap hver tredje dansker vil flyve mindre, når pandemien er fortid, viser en ny befolkningsundersøgelse

 • 17.02.21 Kultur
  Danmark får endnu en verdensrekord - Dette bruger vi flest penge på

  Det globale salg af økologiske fødevarer har aldrig været større. I 2019 rundede det 106 mia. euro, og danskerne lægger sig igen forrest. Ikke alene har Danmark den største økologiske markedsandel. Danskerne er nu også dem, der bruger flest penge på økologi pr. indbygger. Det fremgår af en ny international rapport, som offentliggøres i dag.

 • 10.02.21 Kultur
  Nye kulturaftaler skal løfte kulturen i hele landet

  I de næste fire år vil 12 kulturregioner rulle 29 indsatsområder og utallige projekter ud til glæde for især børn og unge. Det sker gennem de såkaldte kulturaftaler, som indgås med kommunerne, og som kulturministeren har underskrevet.

 • 05.02.21 Kultur
  Sne i Danmark: Her er der skispor

  Flere steder i landet er der nu trukket friske spor til langrendsløb. Uanset om der er præpareret spor eller ej, er du altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder.