Foto: Shutterstock

Dansk coronatal runder ny milepæl

Nye tal fra Statens Serum Institut viser, at de danske coronatal har rundet en ny milepæl.

De seneste tal fra Statens Serum Institut viser, at 994 personer er blevet testet positiv for cornavirus det seneste døgn.

Ligeledes fortæller Statens Serum Institut, at der nu er udtaget mere end seks millioner prøver. Mere specifikt er der udtaget hele 6.017.111 prøver. Det betyder dog ikke, at mere end seks millioner personer er blevet testet.

Derimod er der blevet testet 3.080.721 personer. Det betyder, at de danske coronatal nu har rundet en ny milepæl, da mere end tre millioner danskere er blevet testet, og mere end seks millioner tests samlet er blevet udført.

Det seneste døgn er der blevet taget 77.523 prøver. Antallet af positive prøver indikerer, at 1,3 % af de testede personer er testet positiv. Dertil er der også blevet registreret fem nye indlæggelser og tre nye dødsfald med corona.

De fem nye indlæggelser har medført, at der nu er 216 personer indlagt med corona i Danmark. Heraf er 40 patienter indlagt på intensiv, hvoraf 22 er lagt i respirator.

Antallet af smittede det seneste døgn er faldet siden tirsdag. Her blev der nemlig bekræftet 1066 tilfælde. I løbet af de seneste dage har der været konstateret mellem 771 og helt op til mere end 1300 nye smittetilfælde fra døgn til døgn.

"Tallene er stabile, men de er ikke kraftigt under kontrol," fortæller Isik Somuncu Johansen, der er professor i infektionsmedicin ved Syddansk Universitet samt overlæge ved Odense Universitetshospital, ifølge Newsbreak.

Hun fortæller hertil, at hun ikke er bekymret over de tal, der er blevet præsenteret for nye smittede og indlagte onsdag. Hun holder dog fortsat et nøje øje med udviklingen.

"De bekræftede tilfælde er lidt faldende, og det er en glædelig fremgang," fortæller hun.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne