DF'er om pride-flag: Det er en historisk fejltagelse

Folketingets Præsidium har netop besluttet, at det regnbuefarvede pride-flag skal i flagstangen udenfor Christiansborg på lørdag den 22. august. Det er Dansk Folkeparti langt fra tilfredse med.

- Herfra stor respekt for det, regnbueflaget symboliserer. Men flaget skal altså ikke vaje foran Christiansborg..! Her flager vi med Dannebrog og IKKE med et holdningsflag. Pia Kjærsgaard kæmpede forgæves i Præsidiet. Et flertal tvang den historiske fejltagelse igennem.

Således lyder den kontante melding fra Dansk Folkepartis for nyligt fratrådte næstformand, Søren Espersen, på Twitter, da det kom ham for øre, at det regnbuefarvede pride-flag, der fungerer som LGBT-bevægelses symbol, skal i flagstangen udenfor Christiansborg på lørdag den 22. august.

Dansk Folkeparti er om nogen kendt for at gøre brug af Dannebrog i deres kampagner. Derfor ville DenOffentlige.dk gerne have spurgt Søren Espersen ind til, hvordan han definerer et holdningsflag.

Men han er ikke vendt tilbage på henvendelsen. 

Det er Folketingets Præsidium, der består af fem medlemmer på tværs af Folketingets partier, som har besluttet, at flaget skal pryde Christiansborg på lørdag.

Det var kun Dansk Folkepartis tidligere formand Pia Kjærsgaard, der stemte imod. 

De andre medlemmer af Præsidiet, der stemte for flaget, er Venstres Karen Ellemann, Jens Rohde fra De Radikale, SF's Trine Torp samt Folketingets formand, socialdemokraten Henrik Dam Kristensen.

- Tiden er inde

Udover Dansk Folkepartis modstand har Nye Borgerliges Lars Boje Mathiessen også udtryk sin modstand mod, at det farverige flag skal pryde Christiansborg. 

Folketingets- og Præsidiets formand, Henrik Dam Kristensen, er derimod glad for, at Folketinget skal hylde mangfoldigheden:

- Tiden er kommet til, at Folketinget sender et signal om, at vi anerkender individets ret til at være den, man ønsker at være. På samme måde som demokratiet er for alle. Derfor har et flertal i Præsidiet besluttet at flage med Regnbueflaget lørdag den 22. august”, siger Henrik Dam Kristensen i en pressemeddelelse fra Folketinget.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.