DF'er om pride-flag: Det er en historisk fejltagelse

Folketingets Præsidium har netop besluttet, at det regnbuefarvede pride-flag skal i flagstangen udenfor Christiansborg på lørdag den 22. august. Det er Dansk Folkeparti langt fra tilfredse med.

- Herfra stor respekt for det, regnbueflaget symboliserer. Men flaget skal altså ikke vaje foran Christiansborg..! Her flager vi med Dannebrog og IKKE med et holdningsflag. Pia Kjærsgaard kæmpede forgæves i Præsidiet. Et flertal tvang den historiske fejltagelse igennem.

Således lyder den kontante melding fra Dansk Folkepartis for nyligt fratrådte næstformand, Søren Espersen, på Twitter, da det kom ham for øre, at det regnbuefarvede pride-flag, der fungerer som LGBT-bevægelses symbol, skal i flagstangen udenfor Christiansborg på lørdag den 22. august.

Dansk Folkeparti er om nogen kendt for at gøre brug af Dannebrog i deres kampagner. Derfor ville DenOffentlige.dk gerne have spurgt Søren Espersen ind til, hvordan han definerer et holdningsflag.

Men han er ikke vendt tilbage på henvendelsen. 

Det er Folketingets Præsidium, der består af fem medlemmer på tværs af Folketingets partier, som har besluttet, at flaget skal pryde Christiansborg på lørdag.

Det var kun Dansk Folkepartis tidligere formand Pia Kjærsgaard, der stemte imod. 

De andre medlemmer af Præsidiet, der stemte for flaget, er Venstres Karen Ellemann, Jens Rohde fra De Radikale, SF's Trine Torp samt Folketingets formand, socialdemokraten Henrik Dam Kristensen.

- Tiden er inde

Udover Dansk Folkepartis modstand har Nye Borgerliges Lars Boje Mathiessen også udtryk sin modstand mod, at det farverige flag skal pryde Christiansborg. 

Folketingets- og Præsidiets formand, Henrik Dam Kristensen, er derimod glad for, at Folketinget skal hylde mangfoldigheden:

- Tiden er kommet til, at Folketinget sender et signal om, at vi anerkender individets ret til at være den, man ønsker at være. På samme måde som demokratiet er for alle. Derfor har et flertal i Præsidiet besluttet at flage med Regnbueflaget lørdag den 22. august”, siger Henrik Dam Kristensen i en pressemeddelelse fra Folketinget.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.