DI: For mange udgifter og for lidt vækst

Finansloven for 2015 bærer præg af, at regeringen og forligspartierne bruger penge, vi ikke har – frem for at fokusere på virksomheder og ny vækst.

I en tid med store offentlige underskud og lav vækst er det en fejl, mener Dansk Industri. DI opfordrer politikerne til nu at rette fokus på, hvordan vi skaber ny vækst i virksomhederne, så Danmark har råd til velfærden. 

- Finansloven kører på kanten af, hvad der kendetegner en ansvarlig økonomi. Regeringen, SF og Enhedslisten er blevet enige om en finanslov med et stort offentligt underskud. Det er ganske enkelt ikke sundt, siger Kim Graugaard. 

Allerede i august advarede DI mod, at regeringens forslag til finansloven gik helt til kanten. Den endelige aftale om finansloven for 2015 bidrager ikke til at rette op på det. 

- Det virker til, at forligspartierne bag finansloven helt har glemt virksomhederne og behovet for at skabe den vækst, der skal betale for vores velfærd. Nu venter der regeringen en vigtig opgave med rent faktisk at bane vejen for vækst og arbejdspladser i virksomhederne, siger viceadm. direktør Kim Graugaard. 

Kim Graugaard peger på, at det ville være en langt bedre løsning for vores ledige med en finanslov, som i stedet styrker virksomhedernes muligheder for at skabe vækst og arbejdspladser. 

- Den eneste holdbare løsning for de ledige er at komme i job. Aftalen her trækker i den helt modsatte retning. Regeringen svækker sin egen reform af kontant-hjælpen og indfører en ny ordning, som fastholder de ledige danskere i passiv forsørgelse, siger Kim Graugaard.

Emneord: Dansk Industri, Finanslov 2015, Dansk vækst, Kim Graugaard

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.03.20 Infrastruktur
  Dansk Industri: Høj dansk CO2-afgift vil skade klimaet og gøre Danmark fattigere

  Klimarådet har i dag afleveret sit bud på, hvordan Danmark skal komme i mål med ambitionen om at nedbringe den danske CO2-udledning med 70 pct. i 2030. Fundamentet i Klimarådets anbefalinger er en høj dansk CO2-afgift på 1.500 kr. pr. ton – det er ifølge DI ikke vejen frem, fordi det vil skade den grønne omstilling, koste job og gøre vores samfund fattigere. Det er afgørende, at målet om de 70 pct. nås ved at udvikle - og ikke afvikle - Danmark, mener DI.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 29.11.16 Velfærd
  Markante stordriftsfordele ved Facility Management

  Der er stadig større efterspørgsel på Facility Management, hvor flere støttefunktioner integreres i én samlet løsning. Flere offentlige myndigheder har allerede haft en række erfaringer med Facility Manangement, og det har givet gode resultater.

 • 16.08.16 Velfærd
  Kortsigtede spareøvelser fylder for meget: Hvert tredie udbud afgøres alene på pris

  Ny analyse fra DI dokumenterer, at omkring hvert tredje udbud på tværs af de undersøgte brancher afgøres alene på baggrund af, hvilken leverandør der kan tilbyde den laveste pris. DI opfordrer stat, kommuner og regioner til at opprioritere kvalitet.