Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sydamerikansk land oversvømmes af gravide russere - og forklaringen er overraskende logisk

Europa

05/01/2023 16:06

J. Bøgen

Tallet er eksploderet, siden krigen i Ukraine brød ud.

Da Rusland mobiliserede 300.000 mænd i efteråret, endte de russiske myndigheder med at være nødt til at lukke grænserne til nabolandende - der var simpelthen for mange mænd, der flygtede ud af landet for at undgå indkaldelse.

Men det er ikke kun de russiske mænd, der forsøger at komme ud af landet. Også kvinderne farer mod andre himmelstrøg, og en særlig gruppen har kastet sin kærlighed på det sydamerikanske land, Argentina.

Modsat mange andre lande i verden har Argentina nemlig ikke lukket grænserne for russiske statsborgere, og derfor er der gang i en betragtelig folkevandring af gravide russiske kvinder, der tager turen om på den anden side af Jorden.

Det lyder måske absurd, men ifølge det britiske medie, The Guardian, har det faktisk en god forklaring.

Et spørgsmål om statsborgerskab

Hvis barnet bliver født i Argentina, kan det nemlig få dobbelt statsborgerskab, så det får både russisk og argentinsk pas.

Da det ikke er til at sige, hvordan verdenssituationen ser ud om bare nogle år, kan det ende med at blive en rigtig vigtig ting, da det ikke er sikkert, russiske statsborgere får lov til at rejse ind i mange lande lige foreløbig.

Fødselsturisme, som dette fænomen kaldes, har været kendt i mange år. Førhen var det Miami i den amerikanske stat Florida, der var russiske kvinders foretrukne rejsemål, når det handlede om at føde sit barn i udlandet, men nu er det altså blevet sydligere himmelstrøg.

Faktisk er Argentina blevet så populært et rejsemål for gravide russere, at flere hospitaler nu er begyndt at have reklamer på netop russisk.

Det fortæller Kirill Makoveev, som har stiftet bureauet BabyRuArgentina, der hjælper gravide russere til Argentina, til The Guardian.

Hans firma har, ifølge ham, hjulpet mere end 100 kvinder til Argentina alene i 2022, og de er i øjeblikket reserveret helt frem til maj i år - endda med venteliste.

Rejser i tusindvis

Det koster, ifølge The Guardian, et sted mellem 8500 og 67.500 kroner at blive fødselsturister alt efter, hvad de vil have med i købet. Det kan for eksempel være hjælp til at tolke, at ordne papirarbejdet eller fotograferinger af den nyfødte.

Det vides ikke, hvor mange russiske kvinder, der helt præcist har taget turen til Argentina, men ifølge de russiske ambassade flyttede mellem 2000 og 2500 russere til Argentina i løbet af 2022.

I år kan tallet ifølge ambassaden vokse til 10.000.

Mest Læste

Annonce