Foto: Shutterstock

Foreningen Pensionistvenner vil mindske ensomheden blandt ældre i juletiden

En ny bølge af Coronavirus og stigende smittetal påvirker vores samfund. Mange ældre mennesker føler sig ensomme. Derfor arbejder Pensionistvenner.dk hver dag for at gøre en særlig indsats for at mindske ensomhed i befolkningen.

I følge Ældresagen føler 50.000 ældre sig ensomme i hverdagen – altså når hverdagen er det, vi kan betegne som normal. Men siden marts har hverdagen langt fra været normal. Coronapandemien med en ny stigning i smittetallene betyder nemlig, at vi ser færre mennesker og skal holde afstand, når vi er ude. Særligt sårbare er kroniske syge og ældre borgere over 65. Og det betyder, at mange i de grupper sidder isoleret derhjemme, ikke ser deres familie eller nære relationer, og ikke kommer ud til aktiviteter eller sociale arrangementer.

Mange ældre har mistet kontakt

Mange ældre er isoleret derhjemme med en partner. Men der er også rigtigt mange, som sidder helt alene. 430.000 ældre bor nemlig alene og har dermed mistet daglig og nær kontakt til andre mennesker. Konsekvenserne kan vise sig både mentalt og fysisk, fordi følelsen af ensomhed vokser. Og de konsekvenser vil Pensionistvenner.dk gerne være med til at minimere. På vores digitale platform skaber medlemmerne selv grupper efter interesser, og nye venskaber og fællesskaber opstår. Mange mødes også til udendørs aktiviteter, hvor det er let at holde afstand og stadig være sammen. Derudover er der mulighed for telefonisk kontakt og praktisk hjælp til for eksempel indkøb eller luftning af hund.

"Mange ældre er ekstra ensomme lige nu her i juletiden og har akut brug for hjælp. Og vi har samtidig rigtigt mange danskere, der gerne vil hjælpe. Derfor har vi gjort det let at finde hinanden på pensionistvenner.dk", forklarer Torben Nordal Clausen, der er bestyrelsesformand og medstifter.

Danskerne kan hjælpe her i juletiden.

Pensionistvenner.dk kan dog ikke gøre det alene, og derfor beder organisationen nu danskerne om deres frivillige hjælp her i juletiden.

"Vi har brug for, at budskabet bliver spredt. Det vil sige, at de ældre bliver bekendt med muligheden for at få hjælp. Og vi har brug for, at hjælpen kommer ombord. Sammen kan vi gøre en meget stor menneskelig forskel", siger Torben Nordal Clausen.

Pensionistvenner.dk er en allerede eksisterende platform med 2800 medlemmer. Formålet er at skabe venskaber, inspiration og livsglæde for ældre mennesker. Den er skabt, inden Corona-pandemien brød ud, men på grund af den, ser Torben Nordal Clausen, at platformen har fået en endnu stærkere aktuel betydning.

Er man ældre og har brug for social kontakt og god venskaber, eller vil man gerne være en del af den frivillige styrke, kan man henvende og tilmelde sig på pensionistvenner.dk

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også