Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Varmen og foråret kigger for alvor frem: Sådan bliver vejret i påsken

Generelle nyheder

25/03/2024 06:57

Kathrine Frich

Det kommer næsten til at føles sommerligt.

Påske er for mange lig med ferie, og de fleste af os håber på solskin og forårsfornemmelser.

Det skal vi også regne med at se i glimt i den næste uges tid ifølge DMI

Påskeugen begynder ellers med køligt vejr, i dag får vi kun op mellem 4 og 8 grader. Den kommende nat ventes svag vind fra skiftende retninger, og især i den sydlige del af landet klarer det stedvis op, hvilket kan give let nattefrost flere steder, lokalt ned til 3 graders frost.

Tirsdagen byder på tørt vejr og der kommer lidt eller nogen sol, størst solchancer har man i de sydøstlige egne. Det bliver også et par grader varmere med op til ca. 10 grader i den sydlige del af landet, men vinden frisker efterhånden op fra sydøst, så det bliver køligere ved kyster med pålandsvind.

Efterhånden ser dog lunere luft ud at strømme op over Danmark sydfra.

Starter forårsagtigt

Skærtorsdag bliver det skyet vejr og i perioder regn, der bevæger sig op over landet fra sydvest, men om natten efterhånden mest tørt og det klarer op flere steder.

Vi får dagtemperaturer op mellem 7 og 13 grader, lunest i de sydvestlige egne, om natten ned mellem 4 og 7 grader. Allerede her vil varmen altså ligge i de tocifrede grader.

Langfredag starter også skyet og i perioder regn, men også lidt sol i perioder.

Om aftenen og natten mest tørt og en overgang klarer det op. Dagtemperaturerne ligger op mellem 7 og 12 grader, om natten ned mellem 3 og 7 grader.

Op til 18 grader

Lørdag bliver det først skyet og en overgang regn op over landet fra syd, efterfulgt af opklaring og mulighed for nogen sol de fleste steder. Om natten mest tørt og til dels klart vejr, men efterhånden mere skyet og risiko for stedvis dis eller tågebanker.

Dagtemperaturerne kommer helt op mellem 12 og 18 grader, i de sydlige egne måske lokalt lidt varmere, ved kyster dog noget køligere, og om natten ned mellem 4 og 10 grader.

Påskesøndag og 2.Påskedag vil fortsat være ret ustadigt med skyer og i perioder lidt regn, men også mulighed for perioder med sol.

Uændrede eller måske en overgang yderligere lidt stigende temperaturer.

Den generelle vejrudvikling er ret sikker, men det er endnu usikkert, hvor varmt det faktisk bliver i påskedagene.

Mest Læste

Annonce