Foto: Shutterstock

Godt nyt til disse danskere: Alle borgere i denne kommune kan nu blive vaccineret

Uanset alder kan alle i kommunen nu snart booke tid til vaccination mod Covid-19.

Som den første kommune i Danmark tilbyder Læsø Kommune nu vaccine til alle indbyggerne - noget der sikkert kommer som en glædelig nyhed, efter vaccine-kalenderen nu endnu en gang er blevet rykket.

Årsagen til at Læse Kommune nu kan tilbyde alle borgere vaccine, er at Sundhedsstyrelsen har givet grønt lys til, at der kan dispenseres til øsamfund fra den ellers fastlagte fremgangsmåde. Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

At alle borgere nu bliver tilbudt vaccinen vil spare både transport og logistik, da alternativet ellers er, at vaccinationsindsatsen sker lidt af gangen - og dermed resulterer i et større tidsforbrug og træk på personaleressourcer.

Giver god mening

"Det giver rigtig god mening, at vi kan tilbyde vaccination til den del af Læsøs befolkning, som endnu ikke er vaccineret. Dels sparer vi kostbar tid på transport af personale og udstyr frem og tilbage. Samtidig drejer det sig om så lille en mængde vacciner, at det ikke kommer til at påvirke vaccinationsudrulningen i resten af regionen. Derudover giver det rigtig god mening at få hele øens befolkning vaccineret, inden det store rykind af turister til sommer," lyder det fra regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Den resterende gruppe af borgere på Læsø, som endnu ikke er tilbudt vaccination, tilhører vaccinationskalenderens målgruppe 10. Det er borgere mellem 16 og 64 år, hvor det på Læse drejer sig om knap 700 borgere, der kan glæde sig over at kunne blive vaccineret hurtigere.

Vaccinerne udføres af Regionsklinikken og er planlagt til at foregå torsdag den 6. maj og tirsdag den 11. maj. For de borgere der ikke har mulighed for at benytte tilbuddet disse dage, forventes der senere at komme en opsamlingsrunde. 

Også borgmester i Læsø Kommune, Karsten Nielsen (DF), er meget glad for fremrykningen.

"Jeg er taknemmelig for, at vi får lov til at vaccinere resten af vores befolkning på Læsø, så vi kan opnå den berømte flokimmunitet," lyder det fra ham.

Kommunens borgere kan se frem til andet stik i slutningen af juni.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.