Foto: Steen Brogaard

Joy Mogensen: VM-værtskabet i Qatar var en fejl

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) siger, at han vil blive ved med at presse på for at forholdene i Qatar forbedres, hvor et værtskab for VM i fodbold skal afholdes næste år.

Han vil presse på for migrantarbejderne. “Qatar skal længere frem på banen, når det gælder grundlæggende rettigheder. Det er noget, som vi fra dansk og EU's side løbende argumenterer for,” sagde Jeppe Kofod i et samråd. 

Kritisable forhold
Jeppe Kofod betegnede forholdene i Qatar som fortsat kritisable: “Situationen er fortsat kritisabel. Vi skal blive ved med at presse på for at forbedre menneskerettighederne.”

Fejl at tildele Qatar mesterskabet
Kulturminister Joy Mogensen (S) var også kaldt i samråd, og hun mener at det var en fejl at man i sin tid tildelte Qatar mesterskabet, ligesom DBU mener. “DBU har tidligere kaldt det en fejl at placere VM i Qatar, og det er regeringen enig i. Både tildelingsprocessen - og resultatet af den - er en fejl.” Sagde Joy Mogensen i et samråd. 

FIFA tildelte Qatar VM-værtskabet i 2010. Tidligere på året kom det frem at 6500 migrantarbejdere døde under Qatars forberedelser til VM-værtskabet. 

“Det er stærkt kritisabelt og bliver kun værre i lyset af de rystende rapporter om tusindvis af dødsfald blandt migrantarbejdere,” sagde Joy Mogensen. Jeppe Kofod oplyser at regeringen vil indlede et internationalt samarbejde for at forbedre forholdene i Qatar. 

Regeringen har flyttet sig
Karsten Hønge (SF) er godt tilfreds med regeringens ageren, til Netavisen Pio siger han: “Jeg synes udenrigsministeren har flyttet regeringen i spørgsmålet om, hvorvidt man skal beskæftige sig med VM i Qatar. For et halvt år siden, da jeg havde kulturministeren i samråd, da lød melodien blot, at vi skal holde sport og politik adskilt. Men regeringen har tydeligvis flyttet sig,” siger Karsten Hønge, der havde indkaldt ministrene i samråd.”

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.