Foto: Shutterstock

Københavnsk sogn tvangslukkes

Der er tale om Tingbjerg Sogn i København, der i dag er blevet ramt af automatisk nedlukning, da smitten i sognet har overskrevet myndighedernes grænseniveauer.

Det viser en opgørelse fra Statens Serum Institut, skriver Indblik.dk

Der er tale om 6700 mennesker i sognet, der ligger i Brønshøj i den nordvestlige del af København. Det betyder, at skoler og fritidsinstitutioner samt indendørs kultur- og idrætsliv blive lukket ned fra tirsdag og en uge frem.

Til sammenligning kan mange glæde sig over at butikker, restauranter, caféer og frisører stadig holde åbent. Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) opfordrer til test, så smitten kan inddæmmes.

Et sogn bliver tvangslukket når smitten overskrider tre tal:

 • Hvis der har været flere end 20 smittetilfælde på en uge
 • En positivprocent over 2,5
 • En incidens- smittetilfælde per 100.000 indbyggere på over 500

Alle disse tre tal er blevet overskrevet i Tingbjerg Sogn.

Hørsholm Kommune er i øjeblikket den eneste kommune, der er lukket ned i landet. Udover København Kommune, der har oplevet en lille stigning i tallene, så er Holstebro og Brøndby de kommuner, der er tættest på at blive tvangslukket.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.