Eva Kjer Hansen er i øjeblikket i færd med at flytte fra Aabenraa til Kolding. Foto: Steen Brogaard
Eva Kjer Hansen er i øjeblikket i færd med at flytte fra Aabenraa til Kolding. Foto: Steen Brogaard

Endnu en tidligere minister vil være borgmester

Kommunalt

10/9/20 8:45

Pelle Lindegaard Bügel

Nu har endnu en tidligere minister meldt sig som borgmesterkandidat i Danmarks syvendestørste by, hvor Villy Søvndal til kampen om borgmesterkæden nu kan få selskab af Venstres Eva Kjer Hansen, der har flere ministerposter på cv'et.

Også Eva Kjer Hansen (V) vil være borgmester i Kolding. Det fortæller det nuværende folketingsmedlem for Venstre og tidligere minister til jv.dk

- Det er rigtigt, at jeg har haft et utal af henvendelser. Og det er rigtigt, at jeg tager imod opfordringen og stiller mig til rådighed.

- Nu har jeg knoklet for Kolding i næsten 30 år på Christiansborg, og nu er jeg klar til at gøre det i en anden sammenhæng, siger hun til avisen.

Tilbage i august meddelte en anden tidligere miniter, Villy Søvndal (SF), også sit kandidatur til borgmesterposten i den sydjyske kommune med godt 90.000 indbyggere.

Læs også: Villy Søvndal vil være borgmester

Kampvalg på koldingensisk

Sikkert er det, at Kolding får ny borgmester efter kommunalvalget, der afholdes 16. november næste år, da den nuværende mand på posten, Jørn Pedersen (V), efter 12 år i stolen for nyligt meddelte, at han ikke genopstiller.

Læs også: Borgmester genopstiller ikke

Før Eva Kjer Hansen endgyldigt kan kalde sig borgmesterkandidat i Kolding, skal hun vælges som Venstres spidskandidat på en generalforsamling i byens Venstre-afdeling.

Dermed er der foreløbig lagt op til et kampvalg om at blive partiets borgmesterkandidat i den sydjyske hovedstad mellem Eva Kjer Hansen og Jakob Ville (V).

En erfaren minister

Eva Kjer Hansen er ikke hvem som helst i dansk politik. Hun er 56 år gammel og er folketingsmedlem for Venstre.

Hun har ingen ordførerposter i øjeblikket, men besidder den mindre profileret post som formand for Folketingets Europaudvalg. 

Før valget sidste år nåede hun lidt over et år som fiskeriminister. Det var hendes anden ministerpost i samme valgperiode, da hun efter Lars Løkke Rasmussens valgsejr i 2015 blev udnævnt til miljø- og fødevareminister.

Men efter kun otte måneder på posten i februar 2016 valgte hun at trække sig fra posten, da både oppositionen og de borgerlige støttepartier mente, at hun havde vildledt Folketinget om en række miljømæssige konsekvenser forud for forhandlingerne om en landbrugspakke. 

Tidligere har Eva Kjer Hansen både været socialminister og minister for fødevarer, landbrug og fiskeri under Anders Fogh Rasmussens (V) regeringsperiode.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.