Turismeklynge ser dagens lys

Infrastruktur

20/04/2015 10:10

Nick Allentoft

Turistaktører går sammen i et nyt lokalt turismesamarbejde – en turismeklynge – for at styrke kommunens turismeerhverv.

Et ønske om at øge samarbejdet mellem de lokale turismeaktører i Halsnæs og samtidig kæde de eksisterende erhvervsklynger og turismeerhvervet tættere sammen, har en ny turismeklynge nu set dagens lys.

Arbejdet med klyngen startede i marts med et velbesøgt arrangement i Hundested. Her blev der fra de mere end 40 fremmødte lokale turismeaktører, Virksomhedsnetværket F5 og VisitNordsjælland udtrykt ønske om, at der i den nye turismeklynge holdes møder mindst et par gange om året.

Møderne skal blandt andet bidrage til en øget kalenderkoordinering af de lokale turistaktiviteter, lige som de også giver mulighed for, at turismeaktørerne kan hente inspiration i hinandens aktiviteter og henvise til andre aktørers aktiviteter, når der er turister på besøg.

”Vi er fra politisk side meget bevidste om, at vores lokale turismeerhverv er en vigtig medspiller og bidrager, når vi snakker vækst i Halsnæs. Derfor har det for mig som borgmester været vigtigt at indgå samarbejde med bestyrelsen i Virksomhedsnetværket F5 om en ny erhvervsklynge i Halsnæs for vores turismeerhverv. Klyngen skal fungere som et lokalt supplement til de initiativer, vi tager del i igennem VisitNordsjælland-samarbejdet,” siger borgmester Steen Hasselriis.

Godt gang i turismen

Der er allerede godt gang i udviklingen af turismeerhvervet i Halsnæs. Turismeaktørerne i Liseleje har for længst sat kystbyen på landkortet som badeby, aktørerne i Hundested er godt i gang med at udvikle by og havn til at kunne tage godt i mod krydstogsskibe, mens man i Frederiksværk tager aktiv del i arbejde med Stålsat By for at trække flere turister til stålets by.

”Turismeinitiativerne spirer allerede rundt om i kommunen, hvilket vidner om, at vi har et turismeerhverv, der både vil og kan skabe udvikling på området. Formålet med den nye turismeklynge er derfor at understøtte de aktiviteter, der allerede er i gang, og give mulighed for videndeling mellem vores lokale turismeaktører, så vi opnår en mere koordineret turismeindsats i Halsnæs,” siger kommunaldirektør Anders Mørk Hansen.

Tag del i klyngen

Første aktivitet i den nye turismeklynge bliver holdt tirsdag den 28. april 2015. Der er tale om et inspirationsmøde, hvor deltagerne får inspiration til at bruge de sociale medier i deres markedsføring. Mødet følges op af en workshop tirsdag den 5. maj, hvor deltagerne kan arbejde videre med brugen af sociale medier ud fra de ønsker, de selv måtte have til deres tilstedeværelse her.

Der er desuden blevet oprettet en gruppe på Facebook, hvor lokale turismeaktører kan networke og dele viden mellem møderne. Gruppen hedder ”Turismeklynge Halsnæs”.

 

Mest Læste

Annonce