Ikast-Brande uddanner kandidaterne til kommunalvalget

Politik

21/09/2017 10:36

Nick Allentoft

Ikast-Brande fortæller her om den uddannelse, som kommunen tilbyder kandidaterne til kommunalvalget i november.
Forud for byrådsvalget den 21. november tilbyder Ikast-Brande Kommune igen en uddannelse til nye kandidater. Over fem aftener vil kommunens fire direktører introducere deltagerne til kommunens virksomhed inden for forskellige emner og områder. Formålet er at klæde kandidaterne godt på, så de kan bevæge sig på mere sikker grund, når de skal ud og føre valgkamp.   Uddannelsen blev første gang udbudt forud for byrådsvalget i 2013, hvor ca. 30 kandidater deltog på hver af uddannelsens fem moduler. 

Følg KV17 og RV17 på temasiderne

Vi samler alle væsentlige historier om Kommunalvalget 2017 og Regionsrådsvalget 2017 på disse temasider: KV17 / RV17

Målgruppen er først og fremmest nye kandidater, men de mere erfarne kandidater er også velkomne. På hvert modul er der – ud over gennemgangen af forskellige emner – også plads til en dialog om konkrete cases, ligesom der er tid til at drøfte tendenser og udfordringer. Hvert modul suppleres med en række faktaark om emnerne.

- I 2013 fik vi mange positive tilkendegivelser om uddannelsen, der skal ruste kandidaterne til at træde ind i byrådet og den kommunale verden. Det har derfor været naturligt for os at udbyde forløbet igen forud for det kommende byrådsvalg, fortæller kommunaldirektør Henning Hansen og understreger:   - Det er vigtigt for os at skabe et åbent og fortroligt rum med plads til kandidaternes spørgsmål og kommentarer undervejs. Spillereglerne er, at det, der bliver sagt på uddannelsen, ikke må bruges af politiske modstandere i den efterfølgende valgkamp.    Undervisningen løber af stablen i perioden fra den 5. til den 20. september. Den er fordelt på fem aftener, og det er frivilligt at deltage, ligesom kandidater kan vælge et eller flere moduler efter behov.    Modul 1: Introduktion til kandidatuddannelse Byrådets arbejde   Modul 2: Store udfordringer Økonomi Arbejdsgiverrollen Erhverv   Modul 3: 0-18 årige Psykiatri og Handicap   Modul 4 Sundhed Ældre Aktive borgere   Modul 5 Beskæftigelse Borgerservice Teknik     Kandidater, der deltog på kandidatuddannelsen i 2013, har sagt  
  • Gode og indholdsrige aftener, der har været meget interessante. Faktaarkene er rigtig gode og meget informative sammenholdt med plancherne fra møderne. Mødet om økonomi og mødet om arbejdsmarkedsforholdene og projekt Vestergade var meget oplysende.
  • Måden med dialog mellem Ikast-Brande Kommune og kandidaterne er meget givtigt, og der er jo ikke nogle af emnerne, der ikke er relevante.
  • Jeg synes, at det er et rigtigt godt initiativ af Ikast-Brande Kommune, og det har været udbytterigt at deltage til informationsmøderne, idet jeg har fået et bedre indblik i det kommunalpolitiske system på en lavpraktisk måde.
  • For mig har det været en virkelig god mulighed for at lære min kommune og dens stærke såvel som svagere sider og udfordringer at kende.
   

Mest Læste

Annonce