Odder Kommunes nye kommunaldirektør: Henning Haahr Pedersen

Odder Kommune har ansat ny kommunaldirektør

Ledelse

26/01/2015 18:00

Suleman Haider

På et ekstraordinært byrådsmøde mandag aften blev der sat navn på Odder Kommunes nye kommunaldirektør: Henning Haahr Pedersen

Den 1. marts sætter Henning Haahr Pedersen sig i kommunaldirektørstolen på Odder Rådhus. Den nye kommunaldirektør er 49 år, cand.scient.pol., og han bringer mere end 20 års erfaring fra stat og kommune, heraf næsten 14 år som topleder, med sig ind i sit nye job.

Otte til samtale

”Henning Haahr Pedersen er valgt blandt 21 kandidater i et meget stærkt ansøgningsfelt, hvoraf otte var til samtale. Vi har været igennem en rigtig god proces med god hjælp fra Mercuri Urval. Det er et fuldstændigt enigt ansættelsesudvalg på 17 personer, der har peget på Henning og det er bakket op af et enigt byråd.

Læs også: Odder Kommune skal have ny direktion

Jeg glæder mig til samarbejdet og er sikker på, at vores nye kommunaldirektør kan leve op til de høje forventninger fra såvel organisation som borgerne i kommunen. Henning er kendt og respekteret i det kommunale Danmark og har mange års direktørerfaring bl.a. fra Skanderborg”, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Stor kommunal erfaring

Efter sin eksamen fra Århus Universitet arbejdede Henning Haahr Pedersen nogle år i Finansministeriet og i Udlændingestyrelsen. Efter tre år som viceøkonomichef i Varde Kommune, blev han i 2001 ansat som kommunaldirektør i Blaavandshuk Kommune, hvor han sad indtil kommunesammenlægningen i 2006.

Efter knapt et år i direktionen for den sammenlagte Ny Varde Kommune, kom han i november 2006 til sit nuværende job som direktør i Skanderborg kommune, hvor han har haft ansvar for fagområderne Ældre & Handicap og Børn & Unge.

Udover at blive kommunens øverste chef, får han i Odder Kommune også ansvaret for det tekniske område.

Kort fra tanke til handling

“Jeg føler mig godt rustet til at løfte opgaven som kommunaldirektør i Odder Kommune, i et samarbejde med borgmester, byråd, ledere, medarbejdere og borgere”, siger den nye kommunaldirektør Henning Haahr Pedersen og fortsætter:

"Kommunerne er i stigende grad bevidste om deres rolle som katalysator for udviklingen af et stærkt lokalt fællesskab.  Et fællesskab på tværs af offentlig sektor, private virksomheder og borgere, der, med byrådet i spidsen, kan skabe vækst og udvikling.

Byrådet i Odder Kommune er på vej til at sætte den dagsorden, og her er en af kommunens styrkepositioner dens størrelse. Forstået på den måde, at det bør være lettere i en mindre kommune at forene stærk sammenhængskraft med stærk handlekraft; at samle politikere, medarbejdere og borgere om fælles mål og hurtigt omsætte til konkret handling. Der skal være kort vej fra tanke til handling”, lyder det fra Henning Haahr Pedersen, der sammenfatter sin begrundelse for at søge jobbet i Odder på denne måde: 

“Jeg motiveres af Odder Kommunes måde at gøre tingene på. Det er “ret OK” i Odder!” 

Henning Haahr Pedersen bor i Varde med sin hustru. Parret har 3 børn på 22, 18 og 17 år, hvoraf de 2 yngste bor hjemme og den ældste bor i Århus. Familien har planer om at flytte til Østjylland så snart det kan lade sig gøre. I fritiden dyrker han løb, cykling, jagt og lystfiskeri.

Fakta om Henning Haahr Pedersen:

·       Født 29. december 1965

·       Cand.scient.pol. fra Århus Universitet 1994

·       Finansministeriet (fuldmægtig) 1994-1997

·       Udlændingestyrelsen (specialkonsulent) 1997-1998

·       Varde Kommune (viceøkonomichef) 1998-2001

·       Blaavandshuk Kommune (kommunaldirektør) 2001-2006

·       (Ny) Varde Kommune (direktør) 2006

·       Skanderborg Kommune (direktør) 2006-

·       Medlem af KL’s kontaktudvalg for børn og unge

·       Flere udvalgsposter på regionalt og nationalt plan

·       Formand for Varde Å-sammenslutningen (fritid)

 

Mest Læste

Annonce