Ringkøbing-Skjern: Fremgang i DI’s erhvervsundersøgelse

Infrastruktur

03/09/2014 12:23

Nick Allentoft

Fremgang i ni ud af 11 kategorier. Ringkøbing-Skjern er gået frem til en samlet 34. plads i Dansk Industris undersøgelse af Lokalt Erhvervsklima 2014.

- Vi er gået otte pladser op ad listen, hvilket er meget tilfredsstillende. Erhvervsvenlighed er et område, hvor vi har meget høje ambitioner, og derfor hæfter jeg mig også ved, at tendensen er fremadgående. Vores klare ambition er da også, at vi skal ligge helt i top, siger borgmester Iver Enevoldsen.

Fremgangen skyldes ifølge DI blandt andet en øget tilfredshed med den kommunale sagsbehandling, bedre information og dialog med virksomhederne. Virksomhedernes hotline i jobcentret og virksomhedskontakten med én indgang til kommunen fremhæves også positivt i undersøgelsen.

På vej i den rigtige retning

På erhvervscentret er dagens undersøgelse blevet læst med genkendelse:

- Den tegner et billede, der stemmer godt overens med det, vi oplever i vores daglige dialog med erhvervslivet. Vi bliver rykket lidt mere i, og interessen for vores projekter er stigende. Fremgangen i undersøgelsen viser, at de kræfter, der er sat ind på at fremme erhvervsklimaet også giver den effekt, vi forventer, siger erhvervsdirektør Jesper Juul Sørensen.

Erhvervscentret er sat i verden for at sætte handling bag kommunens erhvervsstrategi, og erhvervsdirektøren hæfter sig ved fremgangen i undersøgelsen:

- Vi er på vej i den rigtige retning med de ting, der er sat i værk, og vi arbejder benhårdt på at udbrede kendskabet til dem. Vi har allerede mange af de ting, der skal til for at være attraktive for erhvervslivet, og det skal vi fortælle uden jysk beskedenhed. Derfor gør vi også meget ud af at netværke med andre kommuners erhvervsråd og skabe klyngesamarbejder på tværs, så vi bliver synlige i de rigtige cirkler, fortæller Jesper Juul Sørensen.

Høje ambitioner

Borgmesteren forventer, at den fremadgående tendens viser sig igen i næste års undersøgelse:

- Det ligger os meget på sinde at skabe et gunstigt klima for erhvervslivet, og vi arbejder målrettet med det. Eksempelvis har byrådet netop aftalt at gå foran med et projekt, der skal sikre højhastighedsinternet til erhvervslivet og borgerne i hele kommunen, ligesom vi netop i det nye budgetforlig har aftalt en årlig vækstpulje på 40 mio. kroner, siger borgmesteren.

DI’s tilfredshedsundersøgelse blandt erhvervslivet kommer få måneder efter at tal fra Energistyrelsen gav kommunen en syvendeplads, når det kommer til byggesagsbehandlingstider.

 

Mest Læste

Annonce