Ringkøbing-Skjern: Fremgang i DI’s erhvervsundersøgelse

Infrastruktur

03/9/14 10:23

Nick Allentoft

Fremgang i ni ud af 11 kategorier. Ringkøbing-Skjern er gået frem til en samlet 34. plads i Dansk Industris undersøgelse af Lokalt Erhvervsklima 2014.

- Vi er gået otte pladser op ad listen, hvilket er meget tilfredsstillende. Erhvervsvenlighed er et område, hvor vi har meget høje ambitioner, og derfor hæfter jeg mig også ved, at tendensen er fremadgående. Vores klare ambition er da også, at vi skal ligge helt i top, siger borgmester Iver Enevoldsen.

Fremgangen skyldes ifølge DI blandt andet en øget tilfredshed med den kommunale sagsbehandling, bedre information og dialog med virksomhederne. Virksomhedernes hotline i jobcentret og virksomhedskontakten med én indgang til kommunen fremhæves også positivt i undersøgelsen.

På vej i den rigtige retning

På erhvervscentret er dagens undersøgelse blevet læst med genkendelse:

- Den tegner et billede, der stemmer godt overens med det, vi oplever i vores daglige dialog med erhvervslivet. Vi bliver rykket lidt mere i, og interessen for vores projekter er stigende. Fremgangen i undersøgelsen viser, at de kræfter, der er sat ind på at fremme erhvervsklimaet også giver den effekt, vi forventer, siger erhvervsdirektør Jesper Juul Sørensen.

Erhvervscentret er sat i verden for at sætte handling bag kommunens erhvervsstrategi, og erhvervsdirektøren hæfter sig ved fremgangen i undersøgelsen:

- Vi er på vej i den rigtige retning med de ting, der er sat i værk, og vi arbejder benhårdt på at udbrede kendskabet til dem. Vi har allerede mange af de ting, der skal til for at være attraktive for erhvervslivet, og det skal vi fortælle uden jysk beskedenhed. Derfor gør vi også meget ud af at netværke med andre kommuners erhvervsråd og skabe klyngesamarbejder på tværs, så vi bliver synlige i de rigtige cirkler, fortæller Jesper Juul Sørensen.

Høje ambitioner

Borgmesteren forventer, at den fremadgående tendens viser sig igen i næste års undersøgelse:

- Det ligger os meget på sinde at skabe et gunstigt klima for erhvervslivet, og vi arbejder målrettet med det. Eksempelvis har byrådet netop aftalt at gå foran med et projekt, der skal sikre højhastighedsinternet til erhvervslivet og borgerne i hele kommunen, ligesom vi netop i det nye budgetforlig har aftalt en årlig vækstpulje på 40 mio. kroner, siger borgmesteren.

DI’s tilfredshedsundersøgelse blandt erhvervslivet kommer få måneder efter at tal fra Energistyrelsen gav kommunen en syvendeplads, når det kommer til byggesagsbehandlingstider.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.