Tønder henter ny økonomichef fra egne rækker

Ledelse

04/04/2018

Freja Eriksen

Konstitueret økonomichef Jenny Hansen bliver nu fastansat som økonomichef på Rådhuset i Tønder

Jenny Hansen, 55 år og bosat i Tønder, bliver ny økonomichef hos Tønder Kommune.

Jenny Hansen, der i forvejen er ansat som leder i kommunens økonomiske afdeling, har stor erfaring med økonomi og ledelse inden for det offentlige og er heller ikke helt uvant med at stå i forreste linje. I 2016 var hun i tre måneder konstitueret som økonomichef, og siden januar i år har hun igen været konstitueret som chef for kommunens økonomiske afdeling.

Et enigt ansættelsesudvalg har nu besluttet at fastansætte Jenny Hansen som chef for det økonomiske område, der refererer direkte til kommunaldirektør Klaus Liestmann. Jenny Hansen er valgt blandt et ansøgerfelt på i alt 12 kandidater. 

Prøv DenOffentlige 2

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

 

Den nye økonomichef er uddannet i virksomhedsøkonomi og offentlig økonomi og blev i 1982 ansat som assistent i daværende Løgumkloster Kommune. Her blev hun senere udnævnt til afdelingsleder, og siden kommunesammenlægningen i 2007 har Jenny Hansen arbejdet med økonomi på lederniveau inden for de fleste fagområder. Siden 2016 har hun haft den daglige ledelse af hele løn- og personaleområdet.

Jenny Hansen ser frem til at fortsætte arbejdet med økonomistyring i Tønder Kommune sammen med sine medarbejdere.

- Tønder Kommune er udfordret med en stram økonomi bl.a. på grund af faldende indbyggertal, lavt beskatningsgrundlag og højt udgiftsbehov. Der er brug for at gå nye veje for at opretholde en god service, og vi skal blive bedre til at arbejde sammen på tværs for at øge produktiviteten og begrænse omkostningerne, siger Jenny Hansen.

Kommunaldirektør Klaus Liestmann glæder sig til at fortsætte samarbejdet med Jenny Hansen.

- Med Jenny har vi en engageret og ambitiøs økonomichef med stor indsigt i de økonomiske vilkår og muligheder i det offentlige, siger kommunaldirektøren.

Den nye økonomichef er gift med et medlem af kommunens direktion, direktør Keld I. Hansen. Det har ansættelsesudvalget naturligvis været opmærksom på, men har ikke haft betænkeligheder ved at vælge Jenny Hansen af den grund.

- Tværtimod. Jenny er ubetinget den bedst kvalificerede til jobbet, og med den organisering, vi har i Tønder Kommune, refererer økonomichefen direkte til kommunaldirektøren. Desuden har Jenny gennem flere år varetaget lederstillinger på Rådhuset og altid ageret professionelt og løst opgaverne til organisationens fulde tilfredshed. Det vil hun fortsat gøre. Det er ansættelsesudvalget helt trygt ved, siger Klaus Liestmann.

Jenny Hansen afløser på posten Anders Vindelbo, der efter et sygdomsforløb har ønsket at blive fritaget for ledelsesansvar.

Mest Læste

Annonce