Danskerne er de næststørste slikspisere i verden

03/10/2018 14:38

Sasa Kovacevic

En undersøgelse fra 2018 har vist, at danskerne er det folkefærd, der spiser mest slik i verden, kun overgået af Finland. Vi elsker at spise slik, chokolade og lakridser og derfor indtager vi i gennemsnit hele 8 kilo slik per mand hver eneste år

Hvorfor spiser vi så meget slik?

Forskere forklarer, vores enorme forbrug af slik og chokolade ved det meget mørke vinterhalvår, hvor den manglende sollys gør os mindre aktive og giver os et lavere skud af signalstoffet serotonin, der kan gøre os raskløse, stressset og meget tilbøjelig overfor afhængigheder

Men forklaringen ligger også i, at vi i Danmark forbinder søde sager med hygge. Ordet hygge er blevet en dansk urkraft, som hele verden også har fået øjnene op for, og det indbefatter en stor og tæt slikskål på bordet fredag, lørdag og søndag.

En kold tyrker

Ligesom med andre afhængigheder som rygning og alkoholisme, kan det være svært at undgå at falde tilbage i samme spor, hvis man bare trapper ned for sit forbrug.

Det er derfor i størstedelen af tilfældene mere effektivt at tage en kold tyrker og modstå sukker for en stund. Efter bare en uge eller et par dage vil du opleve at din sukkertrang bliver formindsket markant.

Når vi holder os fra sukker formindskes stoffes ”Grehlin”, hvilket er det stof, der er med til at gøre os lækkersultne. Er vi uden sukker i en periode, vil stoffet mindskes og det vil gøre os mindre sukkerafhængige.

Hvis du har meget svært ved at modstå sukker, kan det i mange tilfælde hjælpe med akupunktur. Hos copenhagenphysio.dk kan du få akupunktur, som arbejder med din bugspytkirtel, så insulin-dannelsen neutraliseres og din sukkertrang nedsættes.

Akupunktur er i stigende grad blevet brugt de seneste år mod sliktrængen, og med stor succes.I artiklen "Prik dig slank" fra Iform.dk  kan du ifølge forskere tabe dig op til 3 kilo om måneden.

Vigtigt med regelmæssig motion

Sukker udskiller hormoner som endorfiner og dopamin, hvilket begge er afhængighedsstoffer, som giver os glæde.

Men de samme stoffer findes også i motion, og du vil derfor opleve, at du med regelmæssig træning vil blive tilfredsstillet på samme måde, som hvis du spiste sødestoffer.

Motionen i soveværelset kan også hjælpe på at reducere din sukkertrang, og det kan derfor være en god ide at dyrke regelmæssig sex med en partner, hvis ikke man har tid til at træne på almindelig vis. På Eroti.dk kan du finde tips og tricks til, hvordan akten i soveværelset kan blive endnu sjovere.

Forsøg at stabilisér dit blodsukker

Hvis du intet sukker får, vil din krop automatisk skrige efter fedt og sukkerstoffer, da dette er med til at give dig energi i løbet af en dag.

Det er derfor en god ide at sørge for, at indtage det sunde fedt som du blandt andet finder i frugt, nødder og avocadoer.

Ydermere er det vigtigt, at du ikke springer måltider over, men i stedet spiser lidt, men godt hver 3 time. På den måde undgår du også, at dit energiniveau bliver alt for varierende.

Sundere alternativer

Det er svært at ændre vaner, som er dybt forankret i ens hverdag. Hvis du er vant til at få noget sødt, efter du har spist aftensmad, kan det være svært lige pludselig at undvære denne aftensnack.

Når vi rækker ud efter slik og chokolade, er det primært, fordi det smager godt og det er nemt og hurtig at lave.

Det handler derfor for dig om, at finde nogle andre sunde alternativer som også smager godt, og som er nemme at lave. På musclehouse.dk kan du finde et hav af sunde alternativer, som er fyldt med proteiner og vitaminer.

Med disse tips er du klædt helt på til at kunne bekæmpe din sukkertrang, så du kun føler et behov for sukker i moderate mængder.

Mest Læste

Annonce