Hvad kan man bruge Folkemødet til anno 2019?

Infrastruktur

10/6/19 4:15

Per Roholt

Folkemødet på Bornholm er på mange måder noget ganske særligt. Det kan virke besynderligt, at så mange politiske nørder tager hele turen til solskinsøen for at tale med hinanden, men rammerne på Folkemødet er helt unikke til at skabe en god dialog.

Igen i år sætter IT-Branchen kursen mod Folkemødet og lægger til kaj i Allinge havn, hvor IT-Paratskibet agerer platform for et hav af spændende debatter.

Nok er Folkemødet festlige og sjove dage, men det er også dage, der er meget værdifulde, og hvor vigtige indspark kan få et stort og lydhørt publikum.

Det gælder i den grad også diskussioner om teknologi og digitalisering, hvor Folkemødet giver mulighed for at mødes i nogle omgivelser, der giver bedre plads til dialog og til, at man i langt højere grad end ellers møder hinanden i øjenhøjde og reelt lytter til hinanden.

Tilmeld dig Samfundsdesigns nyhedsbrev med nyt om offentlig digitalisering.

Uformelle rammer fremmer dialogen

De uformelle rammer og de nogle gange lidt skæve koncepter gør det sværere at holde paraderne oppe og fastholde standardsvarene – og med et godt grin og glimt i øjet opstår der et rum for større gensidig lydhørhed og forståelse.

Når IT-Branchens IT-Paratskib lægger til i Allinge havn, bliver skibet epicenter for en lang række debatter arrangeret af vores medlemmer om alt fra etisk hacking til sundhedsreform og etik i forhold til kunstig intelligens. Men derudover er skibet også et naturligt mødested for alle, der interesserer sig for it.

Læs mere på EG: Mød EG på Folkemødet 2019

Sådan arbejder IT-Branchen

  • Sætter den politiske agenda og påvirker lovgivningen, så det bliver enklere for vores medlemmer at drive forretning til glæde for fremtidens digitale samfund.
  • Fremmer medlemmernes internationale konkurrenceevne og lønsomhed gennem kundevendte events, arrangementer og møder.
  • Styrker medlemmernes forretning ved at tilbyde medlemsservices inden for bl.a. juridisk rådgivning, presse og kontraktskrivning.
  • Er den førende brancheforening i Danmark, der tilbyder et stærkt netværk, hvor man mødes, deler erfaringer og finder nye forretningsmuligheder.

Læs mere på IT-Branchen: Her er IT-Branchens mærkesager

Debatter om digitalisering fylder mere

I det politiske landskab fylder de digitale agendaer nemlig mere og mere. Debatter om teknologi og digitalisering er ikke længere kun for de få, men er diskussioner, der kommer alle ved.

Derfor er det også vigtigere end nogensinde før at være til stede og diskutere de digitale muligheder med alle de forskellige interessenter, der deltager på Folkemødet.

Velkommen ombord på IT-Paratskibet i Allinge havn!

Læs artikel på IT-Branchen: Se video og billeder fra 2018

Om IT-Branchen

IT-Branchen er Danmarks største brancheorganisation for it- og televirksomheder. Brancheforeningen arbejder for at skabe et stærkt og digitalt samfund, der udnytter teknologiens fulde potentiale til glæde for både økonomien og det enkelte menneske. ITB vil desuden sikre en konkurrencedygtig og professionel it-branche, der aktivt bidrager til vækst og udvikling i et digitalt Danmark.

Tilmeld dig Samfundsdesigns nyhedsbrev med nyt om offentlig digitalisering.

Læs mere på IT-Branchen: IT-Branchens egen hjemmeside

Læs artikel på SamfundsDesign: EG: Fokus på offentlig digitalisering er på sundhed

Læs mere på Folkemødet: Se program for Folkemødet 2019