Foto: PR / Vi Elsker 90’erne
Foto: PR / Vi Elsker 90’erne

Aflyser på stribe: Denne festival gennemfører

Kultur

05/5/21 8:10

Theis

Musikhungrende festivalgæster kan alligevel komme til festival i 2021.

Genåbningsplanerne gav det endelige dødsstød til landets festivaler, der i går aflyste på stribe. Roskilde Festival, NorthSide og Smukfest er nogle af de musikfestivaler, der har meldt ud, at 2021-udgaven heller ikke bliver en realitet.

Mens alle andre store festivaler har aflyst sommerens koncerter, melder Vi Elsker 90’erne nu ud, at de gennemfører sommerens festivaler i hele landet.

”Vi arbejder ud fra en model, hvor vi må være 5000 mennesker pr. arrangement, og vil så hurtigt som muligt melde ud, hvor mange billetter der er tilbage til salg i de respektive byer” melder festivalarrangør Riffi Haddaoui i en pressemeddelelse.

"Vi er sindssyg glade for at vi kan holde festen kørende. Kulturen og festivals livet må ikke dø, selvom vi virkelig har haft svære betingelser de seneste to sæsoner. Vi græder med vores kollegaer, som ikke kan komme ud i år, men Vi Elsker 90’ernes set-up og fleksibilitet gør, at vi har en gennemarbejdet plan for, hvordan vi kan mødes i år,” siger Riffi Haddaoui glad.

Oversigt over spillesteder 2021

14. august Rødovre

14. august Næstved

21. august Aalborg

21. august Holstebro

28. august Aabenraa

28. august Odense

Dog må festerne i henholdsvis Rødovre den 22. maj og i Åbenrå den 5. juni flyttes til august, men det har hele tiden været en del af planen, oplyses i pressemeddelelsen.

“Skabt et overblik”

Rødovre er som det første spillested allerede udsolgt med 10.000 billetter, hvorfor Vi Elsker 90’erne den 14. august har ansøgt om at opstille to venues, så alle, der har købt billet til årets brag, sikres adgang til festivalen

”Vi lukker billetsalget nu til alle byer, og når vi har skabt et overblik over, hvor mange billetter der kan sælges i de enkelte byer, med de nye forholdsregler, vil vi den 1. juni åbne for salg af de resterende billetter,” lyder det fra arrangøren.

“Med de nuværende restriktioner må vi være 5000 mennesker, men vi er ganske sikre og håber på, at med vaccine, coronapas og det faldende smittetryk, at vi kommer til at kunne være flere i august,” udtaler Riffi Haddaoui.