Filmen Lightyear er en spin-off på de efterhånden legendariske Toy Story-film. Foto: Shutterstock
Filmen Lightyear er en spin-off på de efterhånden legendariske Toy Story-film. Foto: Shutterstock

Disneys nye film ulovlig i Saudi Arabien uden grund - men internettet har et bud på årsagen ...

Kultur

14/06/2022 09:24

J. Bøgen

Disney Pixars kommende film Lightyear, er blevet forbudt i Saudi Arabien, og der er ikke umiddelbart kommet nogen forklaring. Men flere kilder har et bud på, at det er en bestemt karakter, der skaber virak.

Disney Pixars kommende film, Lightyear, kommer ikke til at blive vist i de Saudi-Arabiske biografer og på streamingtjenester i kongeriget.

Det er meldingen fra The Media Regulatory Office, der står for at vurdere, om film må blive vist i landet.

Årsagen til forbuddet bliver kryptisk beskrevet, men ifølge The Media Regulatory Office forbryder filmen sig mod landets standarder for medieindhold.

Hvad kan årsagen være? Internettet og en række kilder er ikke i tvivl: Det er en bestemt karakter i filmen, der er problemet.

Lesbisk kys sandsynligvis årsagen

I Saudi-Arabien er det forbudt at leve i et forhold, hvis parterne har samme køn. Og den kvindelige karakter Alisha har nemlig en kvindelig partner, som hun i filmen kysser på munden.

Det er langt fra første gang, Saudi-Arabien forbyder film eller serier at blive vist i landet på grund af LGBTQ+-indhold.

Ifølge mediet Deadline er både film som Doctor Strange In The Multiverse Of Madness, Everything Everywhere All At Once, Eternals og West Side Story blot de seneste i rækken.

Mest Læste

Annonce