Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Godt nyt til de danske festivaler

Kultur

18/6/21 6:37

LTT

Festivaler må fra den 1. juni samle op til 5000 mennesker, i stedet for 2000 mennesker. Kulturministeriet oplyser i en pressemeddelelse at antallet af stående publikum, øges fra den 1. juli til 5000.

Den tidligere aftale som blev lavet i forbindelse med den generelle genåbning af Danmark, var, at festivaler måtte samle i alt 2000 gæster i sektioner af højst 1000 mennesker. Efterfølgende er brancheorganisationerne Dansk Live, Dansk Erhverv og Dansk Industri gået i dialog med Folketinget, og det er i den forbindelse blevet besluttet, at det samlede antal deltagere kan hæves. “Det er dejligt, at det nu bliver muligt at samles flere til sommerens festivaler, koncerter og andre udendørs arrangementer. Jeg håber, at det lykkes branchen at give publikum nogle gode oplevelser.” siger kulturminister Joy Mogensen (S) i pressemeddelelsen. 

Tivoli er stadig ramt af restriktionerne
Det forhøjede antal publikum glæder dansk industri, men de understreger, at der stadig er aktører, der har brug for lempelser af sektioneringsreglerne for at få gavn af det hævede loft for antal deltagere. “Der er stadig virksomheder som for eksempel Tivoli, der intet får ud af en lempelse af forsamlingsloftet, så længe de er pålagt så strikse krav om areal og sektioner med videre, som gælder i dag.” siger vicedirektør Henriette Søltoft i et skriftligt svar til TV 2. I pressemeddelelsen siger Joy Mogensen, at genåbningen for større publikum kan have konsekvenser for arrangørernes muligheder for kompensation. I pressemeddelelsen oplyses det at arrangører, der alligevel må aflyse deres begivenhed for 2-5000 deltagere, stadig kan få del i hjælpepakken fra arrangørordningen.

Kræver gyldigt coronapas
Ud over de samme gamle regler om sektionering, gælder der også stadig de samme regler om værnemidler og coronapas. Deltagere skal kunne fremvise et gyldigt coronapas, som kan være dokumentation for, at man er blevet vaccineret, eller et negativt testsvar. Hvis man bruger svar fra en lyntest som coronapas, må ens coronaprøve ikke være mere end 72 timer gammel. Hvis det er en PCR-test, må prøven være op til 96 timer gammel.

Annonce