Foto: Via Ritzau
Foto: Via Ritzau

Rekord-gode besøgstal på Nationalmuseet

Kultur

10/08/2023 08:48

Redaktionen

I juli har der været flere besøgende på Nationalmuseets besøgssteder end normalt. Selv rekord-året 2019 er overgået. Direktør Rane Willerslev peger på turister, relevante udstillinger og vejret som årsager til den store succes.

På Nationalmuseet i København har der været 55.859 besøgende alene i juli måned. Det er 48 procent højere end i 2022. Og sådan ser det ud for stort set alle de besøgssteder, der er en del af Nationalmuseet.

Det gælder for eksempel både Frilandsmuseet i Lyngby, Kongernes Jelling i Jylland og Christiansborg Slot midt i København. Sidstnævnte har en gang for alle slået fast, at turisterne er tilbage med sine 81.874 gæster i juli måned, hvoraf langt størstedelen er turister. I 2022 kunne corona-effekterne stadig mærkes, da der til sammenligning kun var 58.830 besøgende i juli måned.

Rekordåret for Nationalmuseet har hidtil være 2019, hvor museet samlet set på alle sine besøgssteder havde 346.026 gæster i juli måned. I år er det tal nu 366.700 gæster.

”Det her er virkelig godt. Vi har arbejdet hårdt for at komme tilbage oven på corona-epidemiens nedlukninger, og nu er vi endelig tilbage. Endda med et rekordstort antal besøgende i juli måned, der slår vores hidtidige rekorder fra før coronaen ramte verden”, siger Rane Willerslev, der er direktør for Nationalmuseet.

Han peger på tre udslagsgivende faktorer til den gode udvikling:

”Det har jo været en våd sommer, og dét er godt museumsvejr for de fleste af vores besøgssteder, og så er turisterne også kommet tilbage. Samtidig har vi fokuseret på at have nogle gode og relevante udstillinger til både turister og danske familier på vores forskellige besøgssteder. Alene på Nationalmuseet i København har vi tre særudstillinger lige nu: en om vikingernes togter, en om penge og en om alle de skatte, der er blevet gravet op af jorden i Danmark de seneste år”, afslutter Rane Willerslev.

Flere besøgssteder har haft en god sommer, og på Krigsmuseet er der slået en helt ny rekord, da der har været flere gæster i juli end der nogensinde har været før. 10.363 har besøgt museet i juli mod 6.649 i juli i 2019.

Frilandsmuseet har i de seneste par år tiltrukket mange danskere med succesfulde udendørsevents og aktiviteter for hele familien. På trods af et godt 2022 formår Frilandsmuseet at fortsætte stigningen i antallet af sommergæster, så der alene i juli har været 37.113 gæster, hvilket er enestående på trods af netop vejret, der ikke passer helt godt til et frilandsmuseum, hvor det meste foregår udenfor.

Trelleborg har for nyligt fået indført entrébetaling, hvoraf 14.356 gæster har indløst billet imens omkring 26.600 personer samlet set har brugt Trelleborgs udendørsområder som udflugtsmål alene i juli.

Mest Læste

Annonce