”Danmark skal være et trygt land at være barn og ung i. Det gælder selvfølgelig også deres digitale opvækst og dannelse", siger kulturminister Joy Mogensen.

Kulturministeren spørger befolkningen, hvordan vi skaber trygge rammer for børn og unge online

For at skabe tryggere rammer for børn og unge online har kulturminister Joy Mogensen netop lanceret en kampagne, hvor alle danskere kan debattere de største udfordringer i børn og unges onlineliv og bidrage med løsninger. Det sker med lanceringen af den digitale platform www.trygtid.dk. Alle input skal inspirere regeringens arbejde med sociale medier og kulturministerens arbejde med en ny medieaftale i 2020. Kampagnen varer indtil udgangen af marts måned.

”Vores moderne medievirkelighed afføder udfordringer, som bekymrer politikere og forældre verden over. Børn og unge er nemlig ekstra udsatte, da en stor del af deres sociale liv, dannelse og færden foregår på sociale medier og i digitale spiluniverser,” lyder det i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet, hvor der henvises til fake news, deling af krænkende indhold, misbrug af persondata, digital mobning, selvskade, shitstorme og ulovlig markedsføring mod børn.

I forbindelse med lanceingen af kampagnen siger Joy Mogensen: 

”Danmark skal være et trygt land at være barn og ung i. Det gælder selvfølgelig også deres digitale opvækst og dannelse. Derfor tager jeg nu en åben samtale om børn og unges onlineliv og adfærd - og de potentielle farer, krænkelser og misinformation unge desværre også kan blive udsat for online. Jeg vil gerne høre, hvilke politiske løsninger forældrene efterspørger til at skabe tryggere rammer for børns onlineliv. Jeg vil også gerne have input til, hvordan vi giver den næste generation adgang til at se godt dansk kvalitetsindhold.”

Udover selve den digitale platform www.trygtid.dk rummer kampagnen også en tilhørende Facebookside, hvor diskussionen kan foregå og befolkningen komme løsninger på, hvordan man kan ”dæmme op for ulovlighederne, og samtidig (ud)danne både voksne og unge til en ansvarlig, digital adfærd.”

Men det er med at komme hurtigt ud af startblokken, for kampagnen, der skal inspirere ministerens arbejde med en ny medieaftale i 2020, blev lanceret den 9. marts og afsluttes allerede igen den 31. marts i år.  

Foto: Steen Brogaard, www.ft.dk

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.06.21 Social
  Efter fire ugers sit-in protest begynder syriske demonstranter nu sultestrejke foran Christiansborg

  I lørdags d 12 juni gik en stor demonstration gennem byens gader. “Listen to us, listen to us, Danmark for alle og Syrien, ikke sikker”, lød råbene. Det var den anden store demonstration til støtte for den syriske sit-in protest, som nu i næsten fire uger har samlet hundredevis af syrere fra hele landet på Christiansborgs Slotsplads, deriblandt er nogle udvisningstruede.

 • 10.06.21 Social
  Rekrutteringskrise kræver national handlingsplan

  Pædagogandelen falder over hele landet. Ambitionerne om flere pædagoger til børnene og højere kvalitet i daginstitutionerne risikerer dermed at kuldsejle, allerede inden vi er kommet i gang.

 • 08.06.21 Social
  Flere danskere køber kopivarer uden at vide det, når de handler på nettet

  Knap hver femte mellem 15 og 24 år køber kopivarer uden at vide det, når de handler tøj, sko og makeup på nettet, og risikerer både at støtte organiseret kriminalitet og udsætte sig selv for fare.

 • 07.06.21 Social
  Fængselsbetjent overfaldet i dansk fængsel

  ”Vores advarsler blev overhørt”. Sådan lyder kritikken fra Fængselsforbundet, efter en kvindelig fængselsbetjent onsdag blev overfaldet af en psykisk syg indsat i Herstedvester Fængsel.

 • 04.06.21 Social
  Vedtager ny lov: Skal regulere tech-giganter

  Et stort flertal i Folketinget har i dag vedtaget lovforslaget om ophavsret. Danske medier får nu retten til at lave kollektive aftaler med tech-giganter, som Facebook og Google, og kræve betaling for brugen af nyheder. Loven betyder også, at onlinedelingsplatforme, fx YouTube, fremover skal indgå aftaler med rettighedshaverne, hvis de vil vise musik eller videoer.