”Danmark skal være et trygt land at være barn og ung i. Det gælder selvfølgelig også deres digitale opvækst og dannelse", siger kulturminister Joy Mogensen.

Kulturministeren spørger befolkningen, hvordan vi skaber trygge rammer for børn og unge online

For at skabe tryggere rammer for børn og unge online har kulturminister Joy Mogensen netop lanceret en kampagne, hvor alle danskere kan debattere de største udfordringer i børn og unges onlineliv og bidrage med løsninger. Det sker med lanceringen af den digitale platform www.trygtid.dk. Alle input skal inspirere regeringens arbejde med sociale medier og kulturministerens arbejde med en ny medieaftale i 2020. Kampagnen varer indtil udgangen af marts måned.

”Vores moderne medievirkelighed afføder udfordringer, som bekymrer politikere og forældre verden over. Børn og unge er nemlig ekstra udsatte, da en stor del af deres sociale liv, dannelse og færden foregår på sociale medier og i digitale spiluniverser,” lyder det i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet, hvor der henvises til fake news, deling af krænkende indhold, misbrug af persondata, digital mobning, selvskade, shitstorme og ulovlig markedsføring mod børn.

I forbindelse med lanceingen af kampagnen siger Joy Mogensen: 

”Danmark skal være et trygt land at være barn og ung i. Det gælder selvfølgelig også deres digitale opvækst og dannelse. Derfor tager jeg nu en åben samtale om børn og unges onlineliv og adfærd - og de potentielle farer, krænkelser og misinformation unge desværre også kan blive udsat for online. Jeg vil gerne høre, hvilke politiske løsninger forældrene efterspørger til at skabe tryggere rammer for børns onlineliv. Jeg vil også gerne have input til, hvordan vi giver den næste generation adgang til at se godt dansk kvalitetsindhold.”

Udover selve den digitale platform www.trygtid.dk rummer kampagnen også en tilhørende Facebookside, hvor diskussionen kan foregå og befolkningen komme løsninger på, hvordan man kan ”dæmme op for ulovlighederne, og samtidig (ud)danne både voksne og unge til en ansvarlig, digital adfærd.”

Men det er med at komme hurtigt ud af startblokken, for kampagnen, der skal inspirere ministerens arbejde med en ny medieaftale i 2020, blev lanceret den 9. marts og afsluttes allerede igen den 31. marts i år.  

Foto: Steen Brogaard, www.ft.dk

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 05.03.21 Social
  Nyt ungdomspanel skal rådgive regeringen om trivsel

  Regeringen har nedsat et nyt, hurtigarbejdende ungdomspanel. Panelet skal både komme med anbefalinger til, hvordan man kan rette op på den mistrivsel, som corona-krisen har skabt, og se på, hvordan man generelt kan forbedre ungdomslivet.

 • 02.03.21 Social
  Første spadestik på ny døgnvarmestue i Aarhus

  Tirsdag d. 2. marts begynder arbejdet med at etablere en ny varmestue på arealet ved Godsbanen.

 • 26.02.21 Social
  Hver fjerde københavnske forælder ved ikke, om deres barn taler med ekstremister online

  En ny undersøgelse viser, at hver fjerde københavnske forælder ikke ved, hvem deres barn taler med online. Det er problematisk under en coronakrise, hvor børn og unge tilbringer ekstra meget tid bag skærmen, da det kan give grobund for ekstremister. Det mener beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der nu sætter en oplysningskampagne i gang med hjælp til forældrene.

 • 26.02.21 Social
  God nyhed – flere lære- og praktikpladser

  Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at der i 2020 er indgået i alt 47.855 lære- og elevpladser på erhvervsuddannelserne imod 43.856 i 2019. Det er en stigning på 3999 pladser - eller godt 9 pct. ”Det er et fantastisk resultat”, siger FH's næstformand Nanna Højlund.

 • 26.02.21 Social
  Kontrolenhed mod social dumping har gennemført 28 kontroller

  Der skal være ordentlige løn- og arbejdsvilkår på statens arbejdspladser, og derfor oprettedes der i juni 2020 en kontrolenhed, der på uanmeldte kontrolbesøg skal sikre medarbejdernes vilkår. Enheden begyndte arbejdet i oktober og har ved årsskiftet gennemført 28 kontroller.