Foto: Shutterstock

LIGE NU: Lukker grænsen til Danmark i en måned

I frygt for den nye mutation af coronavirus, lukkes grænsen til Danmark nu i en måned.

Den svenske indenrigsminister Mikael Damberg, bekræfter i dag, at Sverige lukker grænsen til Danmark. Det er som følge af den nye mutation af coronavirus, der er lige nu spreder sig med lynets hast i England og der også er fundet tilfælde af i Danmark. Lukningen af grænsen træder i kraft til midnat. Det skriver Ekstra Bladet.

En af årsagerne til at Sverige nu lukker grænsen, er frygten for, at danskerne vil strømme over grænsen for at julehandle - nu hvor de danske storcentre er lukket ned.

“Det kan få mange danskere til eksempelvis at tage til Malmø for at købe julegaver,” fortalte Mikael Damberg på et pressemøde tidligere i dag.

Indrejseforbuddet, som Sverige mandag har indført for rejsende fra Danmark og Storbritannien, gælder en måned.

Det meddeler den svenske regering ifølge nyhedsbureauet TT. Forbuddet træder i kraft ved midnat natten til tirsdag.

Bornholm rammes af grænselukning

Sidder du på Bornholm, eller har du planer om at skulle til Bornholm, så rammes du også af lukningen. Netop her til aften skriver transportminister Benny Engelbrecht (S) på Twitter

"Rejsende til og fra Bornholm skal efter svensk grænselukning, som det er oplyst mig fra svensk side, via Køge eller med fly. Ekstra afgange vil derfor blive sat ind. Gods og få andre undtagelser. Nærmere info følger snarest."

Derudover er grænsen stadig åben for svenske statsborgere, så er man svensk statsborger, kan man fortsat krydser grænsen til Sverige som man vil. Også dem der enten bor eller arbejder i Sverige er undtaget og får lov til at krydser grænsen - det samme gælder folk som transporterer gods.

“Vi gør det her for at beskytte det personale, der er tvunget til at tilbringe jul og nytår på sygehuse og akutmodtagelser rundt om i Sverige,” fortæller indenrigsministeren.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne