Foto: Steen Brogaard

Medie: Det ser sort ud for Inger Støjberg

Lige nu diskuterer Folketingets partier, hvad der skal ske herefter.

I dag er en skæbnedag for den nu tidligere næstformand i Venstre Inger Støjberg. 

Onsdag kommer de to uvilige advokater nemlig med deres dom over den delberetning, som instrukskommisionen offentliggjorde i slutningen af sidste år. Kommissionen har haft til opgave at undersøge om Inger Støjberg gav en ulovlig instruks, da hun som minister udsendte en pressemeddelelse om, at nu skulle mindreårige asylansøger skilles fra deres ældre ægtefæller. 

Instrukskommissionen konkluderede, at instruksen var ulovlig, men at Inger Støjberg også - i deres vurdering - har talt usandt for Folketinget. 

Den slags kommissionsundersøgelser kan i yderste konsekvens ende med en rigsretsag. Det fik Folketinget til at antage to advokater, der skulle gå materialet igennem og komme med deres vurdering af, hvorvidt Inger Støjberg kan blive dømt ved en eventuel rigsret. 

Dårlig nyt for Inger Støjberg

Advokaternes konklusion blev onsdag præsenteret for Folketinget. 

Ifølge flere medier indeholder den dårlige nyheder for Inger Støjerg. B.T. skriver, at de to advokater lægger op en rigsret. Begge mener desuden, at Inger Støjberg med "'en rimelig formodning" kan blive dømt skyldig, såfremt der rejses en rigsret. 

"Samlet set er det vores vurdering, at der på baggrund af beretningen er grundlag for at rejse tiltale mod tidligere minister Inger Støjberg for Rigsretten vedrørende indkvarteringsordningen og dens administration (se forhold 1 nedenfor)," skriver advokaterne ifølge BT, i konklusionen, inden de tilføjer: 

"Og at der er en rimelig formodning om, at Rigsretten, hvis Instrukskommissionens bevisvurderinger ikke ændres, eller nye afgørende beviser fremkommer, vil finde, at der foreligger fortsæt eller grov uagtsomhed, hvorved tiltalen kan føre til domfældelsen." 

Netop nu diskuterer partier, om de ønsker at der rejses en rigsret. Beslutningen træffes ikke endeligt i dag. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.