Når Mette Frederiksen (S) fremover indtager positionen foran mikrofonerne, har hun med ansættelsen af Sophie Bremer fået en pressechef, der ved, hvordan de politiske journalister arbejder. Arkivfoto: Shutterstock

Mette F. henter ny pressechef i DR

Siden 1. juli i år har stillingen som presse- og kommunikationschef været ledig i Statsministeriet. Nu er posten besat, og Mette Frederiksen og Statsministeriet har været en tur i DR-byen.

Fra mandag den 14. september får Statsministeriet ny presse- og kommunikationschef. Det bliver DR-journalisten Sophie Bremer.

Det oplyser hun selv på Twitter og LinkedIn.

Foto: Twitter.com

 

Hun afløser dermed Jacob Bøving Ahrendt, som per 1. juli i år forlod stillingen i Statsministeriet til fordel for direktørposten i Kost- og Ernæringsforbundet.

Læs også: Mette F. ansætter ny højre hånd

Sophie Bremer er 33 år og og uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2011. Hun kommer fra en som journalist på DR's EU-redaktion. En stilling, hun har haft siden maj i år.

Tidligere har hun både været politisk journalist på Ekstra BLadet og TV2, inden hun fik en lignende stilling i DR i 2016, hvor hun også nåede at begå sig som vært og redaktør.

Læs også: Forlader S i protest over Mette F.

Henover sommeren har der flere udskiftninger i toppen af Statsministeriet.

Midt i juni forlod Mette Frederiksen mangeårige rådgiver, Martin Rossen, posten som stabschef, da han takkede ja til at blive global kommunikationsdirektør i Danfoss.

Rossens afløser blev hentet internt i skikkelse af 34-årige Martin Justesen, der var ansat som særlig rådgiver i Statsministeriet for Mette Frederiksen - og før det, bestred flere administrative chefstillinger i det socialdemokratiske partiapparat.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.09.20 Politik
  Danmark får en asyl-ambassadør

  Pressemeddelelse: Arbejdet med regeringens ambition om et mere retfærdigt og humant asylsystem styrkes med en ny ambassadørpost og oprettelsen af en tværministeriel task force.

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.