Når Mette Frederiksen (S) fremover indtager positionen foran mikrofonerne, har hun med ansættelsen af Sophie Bremer fået en pressechef, der ved, hvordan de politiske journalister arbejder. Arkivfoto: Shutterstock

Mette F. henter ny pressechef i DR

Siden 1. juli i år har stillingen som presse- og kommunikationschef været ledig i Statsministeriet. Nu er posten besat, og Mette Frederiksen og Statsministeriet har været en tur i DR-byen.

Fra mandag den 14. september får Statsministeriet ny presse- og kommunikationschef. Det bliver DR-journalisten Sophie Bremer.

Det oplyser hun selv på Twitter og LinkedIn.

Foto: Twitter.com

 

Hun afløser dermed Jacob Bøving Ahrendt, som per 1. juli i år forlod stillingen i Statsministeriet til fordel for direktørposten i Kost- og Ernæringsforbundet.

Læs også: Mette F. ansætter ny højre hånd

Sophie Bremer er 33 år og og uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2011. Hun kommer fra en som journalist på DR's EU-redaktion. En stilling, hun har haft siden maj i år.

Tidligere har hun både været politisk journalist på Ekstra BLadet og TV2, inden hun fik en lignende stilling i DR i 2016, hvor hun også nåede at begå sig som vært og redaktør.

Læs også: Forlader S i protest over Mette F.

Henover sommeren har der flere udskiftninger i toppen af Statsministeriet.

Midt i juni forlod Mette Frederiksen mangeårige rådgiver, Martin Rossen, posten som stabschef, da han takkede ja til at blive global kommunikationsdirektør i Danfoss.

Rossens afløser blev hentet internt i skikkelse af 34-årige Martin Justesen, der var ansat som særlig rådgiver i Statsministeriet for Mette Frederiksen - og før det, bestred flere administrative chefstillinger i det socialdemokratiske partiapparat.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.