Når Mette Frederiksen (S) fremover indtager positionen foran mikrofonerne, har hun med ansættelsen af Sophie Bremer fået en pressechef, der ved, hvordan de politiske journalister arbejder. Arkivfoto: Shutterstock

Mette F. henter ny pressechef i DR

Siden 1. juli i år har stillingen som presse- og kommunikationschef været ledig i Statsministeriet. Nu er posten besat, og Mette Frederiksen og Statsministeriet har været en tur i DR-byen.

Fra mandag den 14. september får Statsministeriet ny presse- og kommunikationschef. Det bliver DR-journalisten Sophie Bremer.

Det oplyser hun selv på Twitter og LinkedIn.

Foto: Twitter.com

 

Hun afløser dermed Jacob Bøving Ahrendt, som per 1. juli i år forlod stillingen i Statsministeriet til fordel for direktørposten i Kost- og Ernæringsforbundet.

Læs også: Mette F. ansætter ny højre hånd

Sophie Bremer er 33 år og og uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2011. Hun kommer fra en som journalist på DR's EU-redaktion. En stilling, hun har haft siden maj i år.

Tidligere har hun både været politisk journalist på Ekstra BLadet og TV2, inden hun fik en lignende stilling i DR i 2016, hvor hun også nåede at begå sig som vært og redaktør.

Læs også: Forlader S i protest over Mette F.

Henover sommeren har der flere udskiftninger i toppen af Statsministeriet.

Midt i juni forlod Mette Frederiksen mangeårige rådgiver, Martin Rossen, posten som stabschef, da han takkede ja til at blive global kommunikationsdirektør i Danfoss.

Rossens afløser blev hentet internt i skikkelse af 34-årige Martin Justesen, der var ansat som særlig rådgiver i Statsministeriet for Mette Frederiksen - og før det, bestred flere administrative chefstillinger i det socialdemokratiske partiapparat.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.