Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen: Aflys aftalerne nytårsaften

Statsministeriet har indkaldt til pressemøde, hvor de sætter ord på restriktionerne.

Mette Frederiksen har inviteret til pressemøde, hvor hun orienterer om corona-situationen hertillands. Og hun kalder situationen for alvorlig - i hvert fald mere alvorlig end i foråret. 

"Situationen i forhold til smittetal og dødsfald er nu mere alvorlig end i foråret," sagde hun.

Det kan også tydeligt ses i antallet af patienter, som er indlagt med corona, hvilket har medført, at sygehuskapaciteten er under et enormt pres. 

"Derfor forlænger vi de skærpede restriktioner fra 3. januar til 17. januar," kom det fra Mette Frederiksen. 

Daginstitutioner holdes åbent

Skoleelever og studerende skal fortsat blive hjemme. Det gælder dog ikke børnehaver og vuggestuer, som fortsat kan holde åbent. 

Myndighederne vurderer, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at holde daginstitutionerne åbne. 

Mette Frederiksen kalder det en reel nedlukning af Danmark, som altså nu bliver forlænget, da man ønsker at banke smitten ned. 

"Vi forsøger at banke smitten ned, mens vi holder gang i samfundsøkonomien."

"Vi har behov for at holde hjulene i gang. Mange har børn, og kan de ikke få deres børn passet, kan de ikke møde på arbejde," siger Mette Frederiksen. 

Aflys aftalerne nytårsaften

Statsministeren opfordrer herefter til, at man skruer ned for sociale aktiviteter, så man har mindst mulig social kontakt. 

"De ofre vi bringer nu er helt afgørende for om vi får brudt smittekæderne og dermed redder menneskeliv," lyder det fra Mette Frederiksen. 

De samme vil gøre sig gældende nytårsaften, hvor hun ligeledes opfordrer til, at man ser færrest mulige mennesker. 

"Med den situation vi er i nu, med en reel nedlukning, er det ikke rimeligt, hvis en nytårsfejring spreder mere smitte," siger hun.

Hun opfordrer til, at man aflyser aftaler, så man kun er sammen med dem fra egen husstand - eventuelt nogle få andre. 

"Det er i vores øjne ikke rimeligt, hvis en nytårsfejring betyder, at der spredes endnu mere smitte," siger statsminister Mette Frederiksen.

Det samme sige Søren Brostrøm og Sundhedsstyrelsen. De siger, at at det er en umisforståelig opfordring til befolkningen, at man ikke holder en stor fest.

Det er nemlig ikke det værd, at sætte alt over styr for én aften, siger de. 

"Vores anbefaling fra Sundhedsstyrelsen er helt klar. Hvis man har lavet aftaler nytåraften, som man ikke plejer at se, så aflys dem," siger Søren Brostrøm. 

"Hvis i går uden for nytårsaften, så hold jer til jeres eget selskab, siger han og opfordrer desuden til, at man ikke fester til den lyse morgen. Det er ikke en skam at gå tidligt i seng," siger Søren Brostrøm slutteligt. 

Moderna-vaccine er på vej

Magnus Heunicke fik også nogle ord indført.

Han fortalte blandt andet, at man forventer, at EU åbner op for Moderne-vaccinen i den kommende uge. 

De vil også gøre brug af et nyt tiltag til at hurtigteste personale på plejehjem. 

De vil begynde dette tiltag i hovedstaden, hvor man vil teste de ansatte, når de møder ind på arbejdspladsen. 

Magnus Heunicke fortæller herefter, at man håber, at plejehjemmenes beboere, der ønsker at modtage vaccinen, vil være vaccineret ved udgangen af januar.

Flere tilfælde med særlig mutation

Henrik Ullum, direktør i Statens Serum Institut, fortæller, at der er fundet 46 nye tilfælde med den særlige virusmutation fra England i Danmark. 

Han fortæller dog også, at testaktiviteten faldt meget i juledagene. Den faldt til en fjerdedel, fortalte Henrik Ullum. 

Det er derfor svært at sammenligne tallene, når færre bliver testet.

"Det gør, at det er meget svært at vurdere, hvor vi er i epidemien. Det gør, at vi ikke kan udelukke, at vi er på en stigende kurve igen." 

Kan ikke undgå uro

Thokild Fogde fra rigspolitiet fortæller, at man vil give bøder til de danskere, som ikke kan finde ud af at overholde forsamlingsforbuddet. 

Han fortæller endvidere, at de ikke i politiet er så naive at tro, at der ikke kommer til at være uro. 

"Vi er ikke så naive i politiet, at vi tror, at vi helt kan undgå uro nytårsaften," siger Thorkild Fogde. 

"Kommer der uro på Nørrebro nytårsaften? Det gør der nok, men så skal vi nok også være der."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.