Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen med særlig besked: "I lider store afsavn"

Statsministeren har en besked til en gruppe danskere, der netop nu har det hårdt.

Mandag kom den nyhed, som mange børnefamilier landet over har været på. 

På et pressemødet først på aftenen gjorde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) det klart, at smitte- og kontakttal for nuværende er på et sådan niveau, at eleverne i skolens mindste klasser kan vende tilbage til klasseværelset i næste uge. Det er altså - i hvert fald for en periode - slut med den virtuelle undervisning. 

Det formodes ligeledes, at de hjemsendte forældres produktivitet formentlig stiger, når de ikke også skal være klasselærer, pedel og støttepædagog for deres hjemsendte børn. 

"Kære børn i 0.-4. klasse. I har savnet jeres skole. Og jeres venner. Efter lang tid hjemme, kan I nu glæde jer til at komme tilbage i skole igen.

Vi kan nemlig åbne skolerne for de mindste skolebørn den 8. februar," skriver statsminister Mette Frederiksen i et nyt opslag på Facebook, hvor hun glæder sig over, at yngste elever nu kan vende tilbage til skolebænken- 

"Det er gode og ikke mindst tiltrængte nyheder. For samfundet. For de mange familier, der har jongleret arbejde og hjemmeundervisning. Og mest af alt for børnene," fastslår Mette Frederiksen.

Mere hjælp på vej

Det har undret nogen, at skolerne nu åbner, selvom regeringen utallige gange har fortalt. at de forventer den mere smitsomme britiske corona-variant bliver den dominerende i Danmark i denne måned. 

"Den britiske mutation vokser stadig. Danmark er derfor også fortsat lukket ned. Nu laver vi en lille og meget forsigtig tilbagevenden til skolen for de mindste klasser. Test til lærere og pædagoger bliver en vigtig del."

Statsminister Mette Frederiksen fortæller desuden, at der er et eller flere andre initiativer på vej til de elever, der endnu ikke kan vende tilbage til deres lærere og kammerater. 

"Jeg ved, at det er en hård tid for børn og unge. Nu særligt for de ældre skolebørn, der ikke kan komme tilbage i skole endnu. I lider store afsavn. Savner vennerne. Det ved vi. Indtil det bliver muligt at få jer tilbage i skole og på uddannelserne, arbejder vi selvfølgelig på, hvordan vi bedst kan hjælpe jer, der oplever ensomhed i den her tid. Mere om det i de kommende dage."

Slutteligt sender Mette Frederiksen en tak af sted. 

"Tak til alle de mange forældre, der har knoklet med arbejde og hjemmeundervisning. Og ikke mindst til de dygtige lærere og skoleledere, der har fået det til at fungere. Og som nu igen skal omstille sig, så børn og medarbejdere kan vende trygt tilbage til klasselokalet."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.