Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen med særlig besked: "I lider store afsavn"

Statsministeren har en besked til en gruppe danskere, der netop nu har det hårdt.

Mandag kom den nyhed, som mange børnefamilier landet over har været på. 

På et pressemødet først på aftenen gjorde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) det klart, at smitte- og kontakttal for nuværende er på et sådan niveau, at eleverne i skolens mindste klasser kan vende tilbage til klasseværelset i næste uge. Det er altså - i hvert fald for en periode - slut med den virtuelle undervisning. 

Det formodes ligeledes, at de hjemsendte forældres produktivitet formentlig stiger, når de ikke også skal være klasselærer, pedel og støttepædagog for deres hjemsendte børn. 

"Kære børn i 0.-4. klasse. I har savnet jeres skole. Og jeres venner. Efter lang tid hjemme, kan I nu glæde jer til at komme tilbage i skole igen.

Vi kan nemlig åbne skolerne for de mindste skolebørn den 8. februar," skriver statsminister Mette Frederiksen i et nyt opslag på Facebook, hvor hun glæder sig over, at yngste elever nu kan vende tilbage til skolebænken- 

"Det er gode og ikke mindst tiltrængte nyheder. For samfundet. For de mange familier, der har jongleret arbejde og hjemmeundervisning. Og mest af alt for børnene," fastslår Mette Frederiksen.

Mere hjælp på vej

Det har undret nogen, at skolerne nu åbner, selvom regeringen utallige gange har fortalt. at de forventer den mere smitsomme britiske corona-variant bliver den dominerende i Danmark i denne måned. 

"Den britiske mutation vokser stadig. Danmark er derfor også fortsat lukket ned. Nu laver vi en lille og meget forsigtig tilbagevenden til skolen for de mindste klasser. Test til lærere og pædagoger bliver en vigtig del."

Statsminister Mette Frederiksen fortæller desuden, at der er et eller flere andre initiativer på vej til de elever, der endnu ikke kan vende tilbage til deres lærere og kammerater. 

"Jeg ved, at det er en hård tid for børn og unge. Nu særligt for de ældre skolebørn, der ikke kan komme tilbage i skole endnu. I lider store afsavn. Savner vennerne. Det ved vi. Indtil det bliver muligt at få jer tilbage i skole og på uddannelserne, arbejder vi selvfølgelig på, hvordan vi bedst kan hjælpe jer, der oplever ensomhed i den her tid. Mere om det i de kommende dage."

Slutteligt sender Mette Frederiksen en tak af sted. 

"Tak til alle de mange forældre, der har knoklet med arbejde og hjemmeundervisning. Og ikke mindst til de dygtige lærere og skoleledere, der har fået det til at fungere. Og som nu igen skal omstille sig, så børn og medarbejdere kan vende trygt tilbage til klasselokalet."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.