Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen udtaler sig: "Vi går mod lysere tider"

Statsministeren udtaler sig netop nu.

Det er mandag og for mange er en ny uge på arbejdet begyndt. I disse dage betyder det for mange danskere, at de ikke skal bevæge sig længere end fra soveværelset til hjemmekontoret, før dagen kan sættes i gang. 

Det er naturligvis på grund af coronavirus. Restriktionerne holder fortsat landet lukket. Foreløbigt gælder de indtil 7. februar. Det er endnu uvist om de bliver forlænget, men noget tyder på, at i hvert fald nogle af restriktionerne ikke ophæves om godt to uger. 

Det har både statsminister Mette Frederiksen (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) indikeret ved flere lejligheder. 

Siden restriktionerne blev strammet og landet igen lukkede, så har det haft en mærkbar virkning på de daglige smittetal. Den seneste tid har antallet af daglige smittede faldet, ligesom presset på hospitalerne er aftaget en smule. 

"Vi går mod lysere tider"

Det forventes dog ikke at vare ved. Særligt en af de nye virusvarianter bekymrer regeringen i denne sammenhæng. Det drejer sig om den britiske variant, der smitter mere end den virusvariant, der er dominerende lige nu. Den britiske menes at smitte 36-50 procent mere. Denne forventes at blive den dominerende i Danmark i løbet af februar. 

I et nyt opslag på Facebook fortæller statsminister Mette Frederiksen (S), at hun ved, at det er hårdt, men at landet i hendes optik går mod lysere tider.

"Godmorgen. Løb en tur, da det stadig var mørkt, og sneen dalede ned fra januarhimlen. Snart er der kun én vintermåned tilbage, og foråret begynder," skriver Mette Frederiksen, inden hun tilføjer: 

"Vi går mod lysere tider. Det har vi brug for."

Slutteligt tilføjer statsministeren, at hun ved, at virussen og kampen imod den lige nu trækker veksler på danskerne. 

"Jeg ved, det er hårdt for alle nu." 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.