Mette Frederiksen ville ikke lade sig teste trods feber og vejrtrækningsbesvær

Statsministeren afviste at blive testet i ugen op til den store nedlukning af Danmark, afslører en ny bog med titlen “Det første år”.

Statsminister Mette Frederiksen havde både feber og vejrtrækningsbesvær da hun tilbage den 11. marts 2020 lukkede landet ned. I en ny bog med titlen “Det første år” af forfatter Anne Sofie Kragh, fremgår det at statsministeren døjede med feber og vejrtrækningsbesvær, da hun på et pressemøde, lukkede landet ned, netop for at skærme befolkningen mod en sygdom der giver feber og vejrtrækningsbesvær. Det skriver TV 2.

Tests var en mangelvare
I bogen “Det første år” kan man læse om, hvordan tests i pandemiens spæde start var en mangelvare. For selvom Mette Frederiksen var syg med de førnævnte symptomer, lod hun sig ikke teste, selvom hun vidste at hun den 5. marts havde været nærkontakt til skatteminister Morten Bødskov (S) som havde været i selskab med en coronasmittet. 

Aflyste tid til test
Mette Frederiksens rådgiver Martin Justesen, havde prøvet at overtale Mette Frederiksen til at lade sig teste og havde også bestilt tid til at hun kunne blive testet, men Mette Frederiksen valgte at aflyse denne tid, ifølge bogen, fordi hun ikke ville hoppe foran sygeplejersker og sosu-assistenter i testkøen. 

Henvisning fra egen læge
I dag tester vi dagligt flere hundrede tusinde men i marts 2020 havde landet mangel på tests, og derfor skulle man have en henvisning fra egen læge, for at få en coronatest. Det skriver TV 2

“Det første år”
Anne Sofie Kragh, forfatteren bag “Det første år” afdækker coronapandeien, og har fulgt Mette Frederiksen og hendes stab helt tæt på, og bogen afdækker blandt andet historier fra politiske med- og modspillere. Bogen skal skabe en nuanceret billede af statsminister Mette Frederiksen som politiker, menneske og statsleder. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.