Kommuner skal tænke kreativt om køn i nyt netværk

Politik

12/11/14 1:44

Suleman Haider

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold har startet et netværk af syv kommuner, som skal se på, hvordan de gode eksempler for ligestilling i kommunernes service til borgerne kan udbredes til resten af landet.

De mandlige beboere på et plejehjem i Hvidovre kan få en motorcykeltur eller komme til fodboldkamp som alternativ til at strikke eller lave perleplader. I Aarhus kan unge, ofte enlige mødre uden job og uddannelse være med til at drive en frokostcafé. Og i Nyborg kan mænd med arrangementet ”Grill for gutter” få øjnene op for sund grillmad og en sundere livsstil.

Det er eksempler på, hvordan nogle kommuner målretter deres tilbud til borgerne i arbejdet med ligestilling. Eksempler som disse skal udbredes, og det skal et nyt netværk af syv kommuner, som er blandt de rigtig gode til ligestilling, være med til. Målet er at sætte fokus på, hvordan alle landets kommuner fremover kan blive bedre til at tænke køn ind, så både kvinder og mænd får noget ud af den kommunale service.

Socialminister Manu Sareen siger:

”Det er det fedt at se, at fx ældre bliver tilbudt både motorcykelture og strikkeklub på et plejehjem. Det giver livskvalitet, og sådan nogle tilbud skal vi have mange flere af i hele landet. For mænd og kvinder har forskellige behov, og derfor er det enormt vigtigt, at kommunerne tager højde for dem, når de laver tilbud til deres borgere. Ellers risikerer vi at tabe nogle af dem, som tilbuddene er tiltænkt.”

Netværket, som tæller kommunerne Aalborg, København, Aarhus, Nyborg, Odense, Silkeborg, Hvidovre og KL, får viden til arbejdet fra nye analyser af tre forskellige velfærdsområder; ældre, sundhed og forebyggelse samt beskæftigelse og aktivering. Og fra eksempler på kommunale tilbud, som allerede i dag er lavet ud fra kønnenes forskelligheder.

Projektet følger op på ligestillingsredegørelserne, som blev offentliggjort i slutningen af oktober, og kommunerne mødtes første gang tirsdag d. 11. november. I foråret kommer netværket med redskaber til, hvordan kommunerne kan arbejde med ligestilling i tilbuddene til borgerne og ligestillingsredegørelserne fremover.

Læs analysen ’Kønsforskelle i hjemmeplejen’.

Læs analysen ’Sundhed og trivsel i et kønsperspektiv’.

Læs analysen ’Kønsforskelle i beskæftigelsesindsatsen’.

     

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.