I januar modtog Udenrigsministeriet en henvendelse, hvorefter der opstod mistanke om, at de test, der kan fås før udrejse fra Dubai, ikke var pålidelige. Derfor lukkede transportministeren for alle flyvninger fra landet. Modelfoto: Shutterstock.

Nu bliver dette forbud forlænget: “Vi kan ikke tage nogen chancer”

Forbuddet bliver forlænget, oplyses der.

I januar modtog Udenrigsministeriet en henvendelse, hvorefter der opstod mistanke om, at de test, der kan fås før udrejse fra Dubai, ikke var pålidelige. Derfor lukkede transportministeren for alle flyvninger fra landet den 22. januar og fem dage frem. 

Efterfølgende forlængede transportministeren det midlertidige stop for alle flyvninger fra Dubai frem til tirsdag den 2. februar, og nu bliver det forlænget tredje gang. Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

I løbet af de kommende dage forventes det, at der vil blive stillet krav til test og isolation ved indrejse til Danmark. Det vil skabe en ekstra stærk sikkerhedsbarriere mod introduktion af ny smitte fra udlandet. Ud fra et forsigtighedsprincip har transportminister Benny Engelbrecht derfor valgt at forlænge forbuddet frem til de nye regler om test og isolation ved rejse er på plads, dog maksimalt en uge frem.

“Vi kan konstatere, at Dubai selv oplever en stigende smitte og nu lukker ned for en del af nattelivet. Derfor mener jeg ikke, at vi kan tage nogen chancer og åbne op for fly fra Dubai, før vi med den nye lov kan kræve en test og selvisolation, når man kommer til Danmark,” udtaler transportminister Benny Engelbrecht.

Dubai i modvind

Selvom Udenrigsministeriet har valgt at farve hele verden rød, og dermed fraråde alle rejser, så har Dubai og feriebilleder derfra fyldt en del i medierne i den seneste tid. 

Lørdag 16. januar udsendte Statens Serum Institut en pressemeddelelse, hvori de skrev, at den smitsomme sydafrikanske variant af coronavirussen er kommet til Danmark – og den forbindes til en rejse til Dubai. 

Det fik sågar landets statsminister til at kommentere på de rejseglade danskere. 

“Der er vist behov for, at jeg lægger restriktioner på mig selv i den her sag, lød det indledende fra statsministeren, da hun blev spurgt til, hvad hun synes om, at danskere rejser afsted midt i en pandemi.

"Der er en grund til, at verden er farvet rød. Det er virkelig vigtigt, at alle lytter efter det. Det, der sker, når folk rejser ud i den her tid, det er, at man risikerer at tage mutationer med til Danmark," fulgte Mette Frederiksen op. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.