Foto: Shutterstock

Ny måling: Rød blok trækker fra

Der har i de seneste uger været spekulationer om et snarligt folketingsvalg og skulle statsminister Mette Frederiksen (S) vælge at udskrive valg i morgen, så vil hun formentligt kunne beholde sin titel som landets statsminister viser en ny måling som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Vælgerne bakker massivt op om partierne i rød blok (Enhedslisten, Radikale Venstre, Socialdemokratiet og SF) og det er de partier der peger på Mette Frederiksen som statsminister. 

Stor opbakning til Socialdemokratiet
Siden coronakrisen startede sidste år, har der været en stor opbakning til Socialdemokratiet. I den nye måling står partiet til en opbakning fra 31,8 procent af vælgerne. Det er seks procent mere end Socialdemokratiet fik ved valget i juni 2019. 

Tilbagegang i blå blok
Selvom det henover foråret lignede at blå blok var ved at komme med ind i kampen, er vælgerne de seneste uger igen begyndt at trække sig fra blå blok. De Konservative og Nye Borgerlige der siden nyt år er gået markant frem, har igen i den nye måling måtte notere en mindre tilbagegang. De Konservative fortsætter med at være det største parti i blå blok, med opbakning fra 13,4 procent af stemmerne. Venstre der længe har måtte se nedgang i meningsmålingerne, kan nu se en lille fremgang. For nogle uger siden lå de til at modtage 10 procent af stemmerne, i den nyeste måling, står de til at ville modtage 11,8 % af stemmerne. Det skriver Netavisen Pio.

Se hele målingen her.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.