Foto: Shutterstock

Ny taskforce skal gøre dansk mode og tekstil endnu grønnere

I de kommende år vil mode- og tekstilbranchen møde flere bæredygtige krav fra myndigheder og potentielle kunder. Ny taskforce skal derfor styrke den grønne omstilling.

Taskforce for bæredygtig omstilling af dansk mode og tekstil og grøn certificering af SMV'er skal i gang med at styrke eksporten og den bæredygtige omstilling på tværs af branchen. Taskforcen skal blandt andet fremme små og mellemstore virksomheders konkurrenceevne gennem bæredygtighedscertificeringer og cirkulære forretningsmodeller.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Jeg ser frem til at følge den nye taskforce og dens arbejde for en grønnere mode- og tekstilbranche. Det er helt afgørende, at vores virksomheder tænker i bæredygtige tiltag, hvis Danmark fortsat skal være en grøn førernation, og hvis vi skal fastholde vores styrkepositioner for eksempel inden for mode. Her skal taskforcen være med til at ruste en i forvejen innovativ branche til fremtiden.”

Taskforcen består af repræsentanter med et bredt kendskab til bæredygtighed i mode- og tekstilbranchen. Formanden som skal lede arbejdet bliver Dorte Rye Olsen:

”Vi ser frem til at komme i gang med arbejdet i taskforcen. Mode- og tekstilbranchen oplever nye krav til bæredygtighed, og med taskforcen kan vi understøtte virksomhedernes bæredygtige omstilling og øget eksport af bæredygtig dansk mode og tekstil.”

Taskforcen følger op på en af anbefalingerne fra genstartsteam for mode og tekstil, som blev nedsat i forbindelse med aftalen om Genstart af dansk eksport den 8. oktober 2020.

Formand for Genstartsteam for mode og tekstil Frederikke Schmidt:

”Det glæder mig meget, at hovedanbefalingen fra genstartsteam for mode og tekstil bliver en realitet, da taskforcen kan fremme SMV’ernes konkurrenceevne gennem bæredygtighedscertificeringer. Taskforcen vil være med til at gøre dansk mode- og tekstil mere kendt og anerkendt for sin kreativitet og fokus på bæredygtighed og imødekomme klima- og miljømæssige krav til virksomhederne.”

De erfarne kræfter bag taskforcen, som kommer fra videns-, klynge- og brancheorganisationer, erhvervslivet, fagbevægelsen, og erhvervshuse:

 • Dorte Rye Olsen (formand), sustainability manager, Bestseller
 • Thomas Klausen, adm. direktør, Dansk Mode & Tekstil
 • Nikolai Klausen, direktør, WEAR
 • Nicolaj Reffstrup, adm. direktør, Ganni
 • John Vestergaard, adm. direktør, Egetæpper
 • Lena Trend Hansen, produktdirektør, Coze Aarhus
 • Rikke Baumgarten, kreativ direktør, Baum Und Pferdgarten
 • Helle Nybo Holmberg, adm. direktør, Nybo Workwear
 • Else Skjold, lektor, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering
 • Poul-Erik Jørgensen, Programleder, Via Design
 • Nanna Callisen Bang, direktør, Dansk Initiativ for Etisk Handel
 • Jannie Andersen, forhandlingssekretær Industrigruppen Beklædning og Tekstil, 3F
 • Repræsentanter fra Erhvervsstyrelsen, Udenrigsministeriet og Miljøministeriet, Erhvervshuse og Lifestyle & Design Cluster

Der er afsat 10 mio. kr. til taskforcen, som vil arbejde til udgangen af 2021. Den nationale klynge for design, mode og møbler, Lifestyle & Design Cluster vil sekretariatsbetjene taskforcen.

Partners spil

Partners brætspillet er et af de mest populære af slagsen i Danmark. Man spiller sammen to og to mod hinanden, og det handler om at spille sammen, så man skal ikke kun tænke på sine egne træk og brikker. Prøv Partners i dag.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 08.04.21 Bæredygtighed
  Nu får svanemærket nyt fokus

  Mange producenter vil gerne være med til at reducere klimabelastningen og fremme en mere cirkulær økonomi, hvor vi bruger ressourcerne igen og igen. Svanemærkets nye krav til udemøbler, legeredskaber og parkudstyr er netop udarbejdet med dette for øje.

 • 08.04.21 Bæredygtighed
  Nyt innovationscenter skal fastholde Danmarks økologiske førertrøje

  Der er lang vej til at fordoble det økologiske areal i Danmark igen. Derfor skal fokus rettes på innovation og udvikling, og det skal et nyt innovationscenter hjælpe med. Minister mener, at det kan styrke konkurrenceevnen.

 • 31.03.21 Bæredygtighed
  Dyrevelfærden er en vigtig del af fremtidens bæredygtige landbrug

  Foråret er på vej og det betyder, at Økodag er nær. Det er festdagen, hvor de økologiske køer hopper ud på græs. Økodag er essensen af dyrevelfærd, men økologien skal blive ved med at udvikle sig. I Økologisk Landsforening arbejder vi med mange projekter, der skal højne dyrevelfærden for de økologiske dyr.

 • 31.03.21 Bæredygtighed
  Regeringen vil have mere ambitiøse mål for energisektoren i EU

  Når EU til sommer skal forhandle nye mål for energisektoren, vil regeringen arbejde for, at målene for vedvarende energi og energieffektivitet øges markant. Derfor går regeringen allerede nu i gang med arbejdet for at sikre opbakning blandt de øvrige EU-lande.

 • 29.03.21 Bæredygtighed
  Regeringen vil beskytte havets vilde natur

  19 områder i havet omkring Danmark bliver nu beskyttet, så vi går fra ca. 19 procent beskyttelse på havet til med de nye områder at beskytte ca. 30 procent. I 12 af områderne vil der for første gang være streng beskyttelse af livet i havet. Samtidig udpeges 6 nye fuglebeskyttelsesområder på mere end en million hektar