Foto: Transportministeriet

Nye test- og isolationskrav ved indrejse til Danmark

Danmark indfører nu krav om test og efterfølgende isolation i 10 dage ved indrejse i Danmark for at begrænse introduktion og spredning af mere smitsomme virusvarianter. De nye regler gælder fra søndag den 7. februar 2021.

På trods af et faldende smittetryk i Danmark er der fortsat væsentlige usikkerheder forbundet med nye, evt. mere smitsomme virusvarianter, som fx. B.1.1.7, der forventes at udgøre ca. 80 pct. af smittetilfældene i Danmark ved starten af marts 2021.

For at begrænse introduktionen og spredningen af nye, mere smitsomme virusvarianter fra udlandet har regeringen besluttet at indføre krav om test og isolation ved indrejse i Danmark. Indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne, har anbefalet en model, hvorefter de nye krav gælder for både danske statsborgere og udlændinge, der indrejser i Danmark. Reglerne gælder ved alle grænser, dvs. både i lufthavne samt ved sø- og landegrænser.

Manglende overholdelse af de nye regler om test og isolation vil kunne blive straffet med bøde på 3.500 kr. i førstegangstilfælde.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

"Den mere smitsomme virusvariant B.1.1.7 spreder sig fortsat i vores samfund, og det er forventningen, at den vil være dominerende inden for de kommende uger. Samtidig har vi fundet fem tilfælde af virusvarianten B.1.351, der først blev fundet i Sydafrika, og som der er mistanke om, også er mere smitsom. Smitsomme udenlandske varianter stiller nye krav til den danske epidemikontrol. Det er derfor afgørende, at vi gør, hvad vi kan, for at holde smitte - og særligt nye mutationer - ude af Danmark. Med krav om test og isolation ved indrejse, og med bedre mulighed for at tilbyde isolationsfaciliteter ude i kommunerne, styrker vi indsatsen mod coronavirus."

De nye krav

Personer, der rejser til Danmark efter at have opholdt sig i udlandet, omfattes således i perioden fra 7. februar og foreløbigt til og med 28. februar 2021 af krav om at lade sig teste efter indrejse i Danmark. Herudover skal den indrejsende gå i isolation i 10 dage med mulighed for at afkorte isolationen ved en negativ PCR-test taget tidligst på fjerdedagen efter tidspunktet for indrejse i Danmark.

De nye krav om test og isolation ved indrejse i Danmark gælder ved alle grænser, dvs. både i lufthavne samt ved sø- og landegrænser.

Der vil gælde en række undtagelser fra kravene om test og isolation, bl.a. for personer med fast bopæl i grænselandet og visse personer, der hyppigt krydser grænsen som led i varetagelsen af deres arbejde. Udlændinge, der indrejser med henblik på at udføre arbejde, levere varer eller tjenesteydelser i eller ud af Danmark eller har et andet anerkendelsesværdigt formål, vil bl.a. heller ikke være omfattet af isolationskravet i de perioder, hvor de varetager det anerkendelsesværdige formål.

Du kan læse meget mere om de nye krav samt undtagelser herfor på www.coronasmitte.dk

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også