HF Inklusion dansklærer Chili Lykke Skaarup og kursister
HF Inklusion dansklærer Chili Lykke Skaarup og kursister

Hf huer nu også på vej til unge autister i København!

Velfærd

05/3/15 10:00

KVUC

De første kursister får deres huer på til sommer. Et forsøg med et skræddersyet HF-forløb for unge med autisme er blevet en succes, og Københavns Kommune har netop meddelt sin støtte til, at projektet fortsætter.

Normalt tager en HF-uddannelse to år. KVUC startede i 2012 et forsøg med et nyt tre-årigt HF-forløb skræddersyet til unge med autisme. Københavns Kommune har nu bevilget ressourcer til, at KVUC kan fortsætte med at optage kursister:

Læs også interview med Morten:  "Det værste var mobningen - på Hf rankede jeg ryggen"

Springbræt til arbejdsmarked

- "Jeg er rigtig glad for, at vi med det her projekt er lykkes med at sikre unge med Aspergers en uddannelse og dermed et godt springbræt til en plads på arbejdsmarkedet. Stor ros til KVUC, som vi samarbejder med for at skræddersy uddannelsesforløb til alle unge, også dem med særlige behov", siger Anna Mee Allerslev (RV), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune.

Lavere frafald end på ordinære hold

En foreløbig opgørelse viser positive resultater. Næsten ni ud af ti af kursisterne har gennemført de første to år, og frafaldet på HF Inklusion ligger lavere end på KVUC’s ordinære HF-hold. 

Mange af kursisterne har for brug mere struktur, fastere rammer og mere støtte til at få det sociale på skinner end andre unge.

Læs også artiklen: Fra tålt ophold til godt ophold: Unge med Aspergers får succes på KVUC

At kursisterne tildeles personlige mentorer vurderes som afgørende, men støtten fra mentorer nedtrappes gradvist, og på tredje år bliver alle kursister inkluderet på KVUC’s ordinære HF-hold.

Mere inklusion på ungdomsuddannelser

-  ”Vi har på KVUC i dagligdagen oplevet et stort behov for at sætte fokus på, hvordan vi gennem vores pædagogik og uddannelsesplanlægning kan inkludere flere i vores uddannelsesmiljø. Det er mit indtryk, at opmærksomheden på dette område skal øges på ungdomsuddannelserne. Jeg er glad for, at vi kan fortsætte vores HF Inklusion. Målet er at optage ca. 30 elever om året, som vi kan inkludere i vores uddannelsesmiljø”, fortæller rektor på KVUC, Søren Fersløv Andersen.

Læs også: Fra tålt ophold til godt ophold 

Annonce