Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Slap for 5 års ejendomsværdiskat: Mange boligejere kender ikke denne særlige skatteregel

Penge og økonomi

14/03/2024 06:23

J. Bøgen

Det er særligt relevant at tjekke op på efter det år, vi netop har overstået!

Det har været nogle turbulente måneder og år for boligejerne. Den seneste tid har både budt på høj rente, høje el- og varmepriser, og en kaotisk tid omkring ejendomsvurderingerne.

Men nu er der godt nyt til nogle boligejere, der har været særligt hårdt ramt.

Boligejere i Danmark, som har oplevet den hårde hånd af naturen gennem stormfloder i 2023, får nu et lille lyspunkt i mørket.

Revisionshuset BDO har i sit nyhedsbrev, Depechen, udsendt en opdatering, der kan betyde økonomisk lettelse for dem, hvis hjem har lidt under uvejret til det punkt, hvor boligen er blevet ubeboelig.

Det skriver Finans.

Har du kunnet bo der?

En vigtig oplysning for disse boligejere er, at de kan blive fritaget for at betale ejendomsværdiskat for de perioder, hvor deres hjem har været ude af stand til at huse dem.

Dette gælder ikke kun for de uheldige sjæle ramt af stormskader, men også for boligejere, der har handlet med ejendomme inden for året.

Ifølge BDO, bør særligt de, der har haft ændringer i deres boligstatus - som køb eller salg - sætte sig godt ind i deres årsopgørelser.

Blev fritaget for 5 års skat

For at kunne drage nytte af denne mulighed kræver det dog proaktiv handling fra boligejernes side. Man skal manuelt indberette sit fravær fra boligen i den årlige skatteopgørelse for at opnå fritagelsen.

Dette skridt er essentielt for at sikre, at man ikke betaler skat for en periode, hvor boligen ikke har tjent sit formål som hjem.

En bemærkelsesværdig præcedens for denne praksis er en afgørelse fra Landsskatteretten, hvor en boligejer blev fritaget for fem års ejendomsværdiskat, da vedkommende ikke kunne sælge sit gamle hus og derfor lod sin nye bolig stå tom.

Yderligere understreger BDO, at muligheden for at få genoptaget skatteansættelser strækker sig tilbage til 2020, hvilket åbner døren for mange til at revurdere deres tidligere skattebetalinger.

Mest Læste

Annonce