Foto: Shutterstock

Pfizer-chef: Kan blive nødvendigt at vaccinere årligt

Det kan potentielt blive nødvendigt, at man skal lade sig vaccinere med Pfizers coronavaccine årligt.

Albert Bourla, der er administrerende direktør for Pfizer, har meddelt, at det er ’sandsynligt’, at det bliver nødvendigt at gik folk et tredje stik med vaccinen fra Pfizer/BioNTech. Dette vil man skulle gøre inden for 12 måneder efter, at man har givet de første to doser.

Dette har Albert Bourla udtalt på et event med sundsfirmaet CVS Health torsdag, skriver CNCB.

”Det er ekstremt vigtigt at mindske antallet af personer, som kan blive smittet med coronavirus,” lyder det fra Albert Bourla ifølge CNCB.

Derudover fortæller han også, at det er en mulighed, at man i fremtiden er nødt til at lade sig vaccinere med vaccinen fra Pfizer/BioNTech på årlig basis. Undlader man at gøre dette, vil det ikke kunne garanteres, at man kan opretholde beskyttelsen mod virussen.

Vaccineproducenten har i begyndelsen af april meldt ud, at man med deres vaccine vil være beskyttet mod coronavirus i mindst et halvt år. Dette er dog først gældende fra, når man har fået begge stik.

Ydermere fortalte virusproducenten også, at de selv vurderer, at deres vaccine er ’særdeles effektiv’. Det skriver Ekstra Bladet.

Denne melding fra den tysk-amerikanske producent kom i kølvandet på nye forskningsresultater. Disse resultater er blevet offentliggjort i forbindelse med udsendelse af en pressemeddelelse.

I alt er der 44.000 personer over 16 år, der har valgt at deltage i testforsøg med vaccinen fra Pfizer/BioNTech. Heraf er mindst 12.000 af dem blevet fuld vaccineret mod corona i seks efter måneder efter deres andet stik.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne