Foto: Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons
Foto: Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Enstemmigt vedtaget: Morten Messerschmidts immunitet ophævet

Politi

22/11/2022 13:58

J. Bøgen

Det betyder, at DF-formanden nu kan blive tiltalt for misbrug af EU-midler og dokumentfalsk.

Folketinget har i dag ophævet DF-formand Morten Messerschmidts immunitet, så han kan blive stillet for retten tiltalt for misbrug af EU-midler og dokumentfalsk.

Det var et helt enigt Folketing, der ophævede immuniteten.

Det skriver DR.

Det er faktisk anden gang inden for kort tid, at Morten Messerschmidt får ophævet sin immunitet. Første gang skete det i april 2021, hvor det også var et enigt Folketing.

Siden har der dog, som bekendt, været valg til Folketinget, og der blev Messerschmidt stemt ind igen - derfor skulle afstemningen igennem endnu en omgang.

Baggrunden for, hvorfor ophævelsen af immuniteten overhovedet har været et emne, er, at Morten Messerschmidt faktisk allerede er dømt for at have svindlet med EU-støtte for knap 100.000 kroner og dokumentfalsk.

Han fik en betinget fængselsdom på seks måneder ved retten i Lyngby, men kort efter blev det klart, at retssagen måtte gå om.

Dommeren i sagen havde nemlig "liket" et Facebook-opslag, hvor den tidligere justitsminister, Søren Pind (V), have skrevet om manglende ære i politik og opremset en række politikere, der ikke bliver "straffet" for deres handlinger.

I samme opslag nævnte Søren Pind også, at Morten Messerschmidt kunne fortsætte som daværende næstformand i Dansk Folkeparti, til trods for at han altså havde fået en betinget fængselsdom.

Dommeren slettede siden sit like og har forklaret, at det var ment som en opbakning til opslagets generelle budskab.

I december besluttede Østre Landsret dog, at sagen skal gå om, fordi dommeren kunne være inhabil. Derfor var det nødvendigt med en ny afstemning om Morten Messerschmidts immunitet.

Mest Læste

Annonce