Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen med en løftet pegefinger: "Det hjælper ikke på situationen"

Politik

18/01/2021

Theis

Mette Frederiksen skriver på Facebook, at hun er bekymret.

Smittetallet er faldende, men Mette Frederiksen (S) lægger ikke skjul på, at hun er bekymret for, at den britiske coronamutation vil fortsætte med at smitte Danmarks befolkning. 

Det fortæller hun i et opslag på Facebook.

Det kommer blandt andet på baggrund af, at Danmark ikke modtager vacciner hurtigt nok til, at man ville kunne vinde kapløbet mod mutationen. 

Det betyder umiddelbart også, at man ikke kommer til at åbne op for samfundet lige foreløbigt. 

"For til trods for faldende smittetal er den britiske mutation på vej frem. Og vi modtager ikke vacciner hurtigt nok til at vinde det kapløb. Derfor skal smittetallet længere ned," skriver statsministeren på Facebook.

Det er blevet bekræftet, at man i Danmark har 283 smittet med Storbritanniens B177-variant. 

Komme med en løftet pegefinger

Hun kommer dog samtidig med en løftet pegefinger. 

"Det hjælper ikke på situationen at politiet i denne weekend har måtte opløse fester, og at der igen er fokus på lempelse af besøgsrestriktioner på plejehjem," skriver hun på Facebook.

Statsministeren fortæller, at Danmark er - trods for det faldende smittetal - stadig langt fra målet. Hun har derfor et svar til presset på regeringen om at åbne op for samfundet

"Vi risikerer at tabe kontrollen. Vi skal have smitten ned. Vi bliver nødt til at holde fast og kæmpe videre," skriver hun slutteligt.

Mest Læste

Annonce