Professor i virologi bekymret over genåbningsplan

Allan Randrup Thomsen, professor i eksperimentel virologi på Københavns Universitet, er bekymret for den forestående genåbning af landet.

Et bredt flertal i Folketinget blev i nat enige om en yderligere genåbning af landet. Genåbningen byder blandt andet på fuld fremmøde i folkeskoler, afskaffelse af bordbestilling 30 minutter før på barer og restauranter, fester i festlokaler må fortsætte natten lang og fitnesscentre må åbne fra torsdag den 6. maj. 

“Voldsom til værks”
Allan Randrup Thomsen udtaler til dr.dk: “Den samlede pakke er meget omfattende", lyder hans dom.

Han er især bekymret for, at det nu bliver muligt for private fester at fortsætte natten lang, da kravet om at lukke ned klokken 23 er sløjfet.

"Jeg er bekymret for, at man går så voldsomt til værks", siger han og påpeger, at man endnu ikke har set effekten af genåbningen den 21. april, som blandt andet betød, at restauranter, cafeer og værtshuse måtte åbne. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne