DR - eller Statsradiofonien - så dagens lys den 1. april 1925. I 1959 blev Statsradiofonien omdøbt til Danmarks Radio. Arkivfoto: Shutterstock

Regeringen vil skrotte DR-besparelser

I det seneste medieforlig fra 2018 blev de borgerlige partier enige om at skære 20 procent i DR's budget. Men nu vil den socialdemokratiske regering rulle nogle af besparelserne tilbage, fortæller kulturminister Joy Mogensen (S).

Medieaftalen i 2018, som den daværende  VLAK-regering og Dansk Folkeparti stod fadere til, blev af mange betegnet som et blodbad for DR. Med aftalen blev DR bedt om at foretage nedskæringer på 20 procent, der svarer til over 700 millioner kroner.

Læs også: Regeringen vil redde disse radiokanaler

Men nu er der nye toner fra regeringskontorene. I dag - mandag den 31. august - fremlagde den socialdemokratiske regering sit finanlovsudspil, og heri var der godt nyt til den gamle statsradiofoni. Fra 2022 til og med år 2023 vil regeringen droppe de planlagte besparelser i DR.

Det foræller kulturminister Joy Mogensen (S):

- Dansk public service-indhold har aldrig været vigtigere, end det er i dag, hvor store internationale mediemastodonter fylder mere end nogensinde i det danske medielandskab.

- I finanslovsforhandlingerne bliver det en vigtig prioritet for regeringen at få stoppet de kommende besparelser på DR, lyder det fra kulturministeren.

Af medieforliget fra 2018 fremgår det, at DR frem til 2021 skulle spare godt og vel 420 millioner kroner, og da disse er nedskæringer er ført ud i livet, er det den sidste del af besparelser på cirka 255 millioner kroner, der skulle træde i kraft fra 2022, som regeringen nu barsler med at sløjfe.

Af regeringens finanslovsforslag fremgår det også, at man er klar til at bruge 15 millioner kroner på, at radiokanalerne P6 og P8 kan kører videre i 2021.

 

 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.