DR - eller Statsradiofonien - så dagens lys den 1. april 1925. I 1959 blev Statsradiofonien omdøbt til Danmarks Radio. Arkivfoto: Shutterstock

Regeringen vil skrotte DR-besparelser

I det seneste medieforlig fra 2018 blev de borgerlige partier enige om at skære 20 procent i DR's budget. Men nu vil den socialdemokratiske regering rulle nogle af besparelserne tilbage, fortæller kulturminister Joy Mogensen (S).

Medieaftalen i 2018, som den daværende  VLAK-regering og Dansk Folkeparti stod fadere til, blev af mange betegnet som et blodbad for DR. Med aftalen blev DR bedt om at foretage nedskæringer på 20 procent, der svarer til over 700 millioner kroner.

Læs også: Regeringen vil redde disse radiokanaler

Men nu er der nye toner fra regeringskontorene. I dag - mandag den 31. august - fremlagde den socialdemokratiske regering sit finanlovsudspil, og heri var der godt nyt til den gamle statsradiofoni. Fra 2022 til og med år 2023 vil regeringen droppe de planlagte besparelser i DR.

Det foræller kulturminister Joy Mogensen (S):

- Dansk public service-indhold har aldrig været vigtigere, end det er i dag, hvor store internationale mediemastodonter fylder mere end nogensinde i det danske medielandskab.

- I finanslovsforhandlingerne bliver det en vigtig prioritet for regeringen at få stoppet de kommende besparelser på DR, lyder det fra kulturministeren.

Af medieforliget fra 2018 fremgår det, at DR frem til 2021 skulle spare godt og vel 420 millioner kroner, og da disse er nedskæringer er ført ud i livet, er det den sidste del af besparelser på cirka 255 millioner kroner, der skulle træde i kraft fra 2022, som regeringen nu barsler med at sløjfe.

Af regeringens finanslovsforslag fremgår det også, at man er klar til at bruge 15 millioner kroner på, at radiokanalerne P6 og P8 kan kører videre i 2021.

 

 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.