DR - eller Statsradiofonien - så dagens lys den 1. april 1925. I 1959 blev Statsradiofonien omdøbt til Danmarks Radio. Arkivfoto: Shutterstock

Regeringen vil skrotte DR-besparelser

I det seneste medieforlig fra 2018 blev de borgerlige partier enige om at skære 20 procent i DR's budget. Men nu vil den socialdemokratiske regering rulle nogle af besparelserne tilbage, fortæller kulturminister Joy Mogensen (S).

Medieaftalen i 2018, som den daværende  VLAK-regering og Dansk Folkeparti stod fadere til, blev af mange betegnet som et blodbad for DR. Med aftalen blev DR bedt om at foretage nedskæringer på 20 procent, der svarer til over 700 millioner kroner.

Læs også: Regeringen vil redde disse radiokanaler

Men nu er der nye toner fra regeringskontorene. I dag - mandag den 31. august - fremlagde den socialdemokratiske regering sit finanlovsudspil, og heri var der godt nyt til den gamle statsradiofoni. Fra 2022 til og med år 2023 vil regeringen droppe de planlagte besparelser i DR.

Det foræller kulturminister Joy Mogensen (S):

- Dansk public service-indhold har aldrig været vigtigere, end det er i dag, hvor store internationale mediemastodonter fylder mere end nogensinde i det danske medielandskab.

- I finanslovsforhandlingerne bliver det en vigtig prioritet for regeringen at få stoppet de kommende besparelser på DR, lyder det fra kulturministeren.

Af medieforliget fra 2018 fremgår det, at DR frem til 2021 skulle spare godt og vel 420 millioner kroner, og da disse er nedskæringer er ført ud i livet, er det den sidste del af besparelser på cirka 255 millioner kroner, der skulle træde i kraft fra 2022, som regeringen nu barsler med at sløjfe.

Af regeringens finanslovsforslag fremgår det også, at man er klar til at bruge 15 millioner kroner på, at radiokanalerne P6 og P8 kan kører videre i 2021.

 

 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.09.20 Politik
  Danmark får en asyl-ambassadør

  Pressemeddelelse: Arbejdet med regeringens ambition om et mere retfærdigt og humant asylsystem styrkes med en ny ambassadørpost og oprettelsen af en tværministeriel task force.

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.