Foto: Shutterstock

Rejseplaner lempes - Se her hvornår du kan rejse ud af Danmark

Nu kan sommerferien være reddet for de mange rejselystne danskere. Rejseplanerne lempes, og der er tæt på at være en aftale på plads, skriver TV2.

Der er blandt andet godt nyt til de danskere, som har en ødegård i Sverige, eller de som vil holde sommerferie i udlandet. Derudover lempes test- og isolationskravet i den foreløbige rejseplan. 
Fra 21. april kan danskere frit rejse til ødegårde i Norden uden at skulle i isolation efterfølgende. 
 
Sommer i udlandet
Udkastet lægger op til, at lempelserne sker i faser, og at de løbende revurderes. I dag, tirsdag, mødes regeringen og Folketingets partier og forhandler om forårets og sommerens rejser. 
 
De foreløbige udkast, som TV2 er kommet i besiddelse af, ser ud som følger:
 
Fase 1 - 21. april:
 • Krav om test og isolation fortsætter, men der lempes på isolationskrav for indrejsende fra "gule lande".
 • Erhvervsrejsende vil kunne møde på arbejde uden krav om isolation.
 • Danskere med ødegårde i Norden kan rejse uden isolationskrav.
 • Listen over anerkendelsesværdige formål, der skal til for at rejse ind i Danmark, udvides. Det giver blandt andet udenlandske udvekslingsstuderende og sommerhusejere mulighed for at rejse ind.
Desuden skal der herefter tages højde for nye, bekymrende virusvarianter, når verden opdeles i røde, gule og orange lande.
 
Fase 2 - forventes 6. maj:
 • Færdigvaccinerede danskere og udlændinge fra gule og orange EU-lande kan rejse ind og ud af Danmark. Det gælder dog ikke røde lande.
 
Fase 3 - forventes i midten af maj eller når alle danske borgere over 50 år er vaccinerede:
 • Krav om anerkendelsesværdige formål for indrejsende turister fjernes, hvis de rejser fra orange EU-lande eller enkelte tredjelande. Krav om test og isolation gælder dog fortsat, medmindre de indrejsende er vaccinerede eller netop har været smittet med coronavirus.
 • Kravet om en negativ test ved indrejse i Danmark lempes, så testen ikke længere behøver at være maks et døgn gammel, men to døgn.
 
Coronapas er vejen ud af Danmark
I slutningen af juni forventes det, at der er fælles coronapas EU-landene imellem. Dette vil kunne gøre det muligt for danskere at holde sommerferie i Europa. Ligesom EU-medlemslandes befolkning kan rejse til Danmark.
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.