SFI-konference om ældre på arbejdsmarkedet

21. oktober inviterer SFI til konference om de lønmodtagere, der har rundet 60 år. Hvad kan de? Hvad vil de? Og er der egentlig brug for dem på arbejdsmarkedet?

Pensionsalderen skal hæves, og vi skal blive længere på arbejdsmarkedet. Sådan blæser de politiske vinde, men hvordan står det til med den generation af danskere, der lige nu skal vælge, hvordan de skal tilbringe deres sidste år på arbejdsmarkedet – og hvornår de vil forlade det?

Har de lysten og kvalifikationerne til at blive længere? Hvad skal der til for at holde på dem? Og er arbejdsgiverne overhovedet interesserede i deres arbejdskraft?

SFI sætter på denne konference - den 21. oktober i DGI-Byen i København - fokus på de +60-årige på arbejdsmarkedet. Hvad kan de, hvad vil de, og hvad vil arbejdsmarkedet med dem? Hvad viser forskningen om deres helbred, kompetencer og egne ønsker til fremtiden? Og hvordan ligger Danmark internationalt, når det drejer sig om udbud og efterspørgsel for den ældste generation på arbejdsmarkedet?

På programmet er en række af SFI’s stærkeste forskere på området og to internationale kapaciteter:

Anne Sonnet er seniorøkonom i OECD’s Employment Analysis and Policy Division og ansvarlig for organisationens undersøgelser af politikker, der skal styrke ældres tilknytning til arbejdsmarkedet. I efteråret 2015 planlægger OECD at offentliggøre deres analyse af danske forhold. 

Professor Simon Biggs fra School of Social and Political Sciences ved University of Melbourne har gennem de seneste mange år forsket i ældres sociale identitet og ældrepolitik i hele verden. Han har blandt andet været initiativtager til the World Economic Forum’s Global Agenda Council on Ageing Societies.

Du kan tilmelde dig konferencen ved at klikke HER

SFI på DenOffentlige.dk SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. SFI er et uafhængigt nationalt forskningscenter under Socialministeriet....
Aktivitet: Artikler: 36 | Events: 5 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 28.05.20 Velfærd
  Behovet for flere pædagoger stiger: 50.000 børn flere børn i daginstitutionsalderen

  Der bliver brug for 9000 pædagoger frem mod 2030, hvis vi skal følge med det stigende børnetal og tage hånd om de mange flere børn, der i de kommende år skal have en god hverdag i landets daginstitutioner. Det understreger behovet for en velfærdslov, der kompenserer kommunerne fuldt ud for den demografiske udvikling og for at fremrykke loven om minimumsnormeringer.

 • 27.05.20 Velfærd
  Krisen kalder på investeringer i fællesskabet

  Vejen til økonomisk genopretning går gennem en genopbygning og styrkelse af velfærdssamfundet, siger FOAs formand, som mener, at fortiden skræmmer.

 • 20.05.20 Velfærd
  Turbo på beskæftigelsesindsatsen: Lav reglerne for løntilskud om

  Beskæftigelsesministeren har nu besluttet at genåbne beskæftigelsesindsatsen med digitale samtaler. Det er godt, men der er også brug for en kraftigt styrket indsats og mere fleksible regler for at sikre, at de mange nye ledige kommer hurtigst muligt i job igen. Det mener Ledernes Hovedorganisation, som derfor fremlægger et udspil med 11 konkrete indsatser til en oprustning af beskæftigelsesindsatsen.

 • 19.05.20 Velfærd
  Corona-omstilling: Jobcenter har succes med virtuelle rehabiliteringsmøder

  Hver måned er der i gennemsnit indstillet 25 sager til rehabiliteringsmøde. På møderne har et tværfagligt team fokus på at belyse borgerens sag ud fra et helhedsperspektiv med det formål at bringe borgeren tættere på arbejdsmarkedet. Rehabiliteringsteamet har til opgave at udarbejde en fyldestgørende indstilling til kommunen i sager om jobafklaringsforløb, ressourceforløb, fleksjob og førtidspension. Det er således møder af stor betydning for den enkelte borger.

 • 19.05.20 Velfærd
  Mennesker med udviklingshandicap mistrives mens de venter på kommunerne

  En ny undersøgelse viser, at mennesker med udviklingshandicap er ramt af en massiv nedlukning af deres dagtilbud. Det har store konsekvenser for denne sårbare gruppe borgeres trivsel og mentale sundhed – og det strider imod regler og signaler fra Christiansborg.