Foto: Shutterstock

Socialdemokratiet står til et historisk godt valg

Med blot syv måneder til kommunalvalget til november viser en ny prognose at Socialdemokratiet står til et historisk godt valg, mens Venstre står til et historisk dårligt valg.

Ifølge prognosen som Nils Mulvad, partner i Kaas & Mulvad, og Roger Buch, centerleder på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, har lavet, ville 34,7 procent stemme på Socialdemokratiet mod 20,1 procent på Venstre, hvis der var valg i morgen. Ved seneste kommunalvalg i 2017 fik Socialdemokratiet 32,4 procent af stemmerne og Venstre fik 23,1 procent af stemmerne.

“Forudsætningen for analysen er selvfølgelig, at de landspolitiske strømninger holder frem til november,” siger Nils Mulvad til Netavisen Pio.

Kun gået frem i meningsmålingerne
Siden kommunalvalget i 2017 er den røde blok kun gået frem i meningsmålingerne. De er gået fra at ville få 51,5 procent af stemmerne til at ville få mellem 52,5 og 54,5 procent af stemmerne det sidste halve år.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.