Foto: Steen Brogaard

Sofie Carsten: “Politik er hårdt!”

'Vi har et problem på Christiansborg' sådan lød det fra Sofie Carsten Nielsen, De Radikale i går på Christiansborg, til afslutningsdebatten. Hun vil sætte fokus på stress blandt kollegaer.

“Der er noget galt. Vi har et problem på Christiansborg. Stress er et samfundsproblem, og det rammer også her på Christiansborg. Alene siden valget i 2019 har ti af dette tings politikere været sygemeldt på grund af arbejdet,” siger Sofie Carsten Nielsen. Hun understreger at politik kan være hårdt og sommetider umenneskeligt. Herefter nævner hun Liberal Alliance Alex Vanopslagh som eksempel. “Jeg bliver bekymret, når jeg ser dygtige Vanopslagh tage både sit partis overlevelse og en stresssygdom på skuldrene.” Det skriver TV 2

Alvorlig stress
Alex Vanopslagh skrev tilbage i januar måned et opslag på sin Facebook-profil. “Der er gang i det vigtige politiske arbejde på Christiansborg. Det er en skelsættende tid for Danmark, (...) Desværre falder dette sammen med, at jeg personligt ikke er i stand til at yde den indsats, som jeg gerne ville. Jeg blev for cirka et halvt år siden ramt af alvorlig stress. Også i en grad at det kalder på handling. Jeg har været overrasket over, hvor indgribende stress kan være. (...)
Jeg vil stadig være aktiv, men det bliver tilpasset et niveau, hvor jeg samtidig passer på mig selv, indtil jeg er fuldt kampdygtig igen.(...) Så arbejdet fortsætter, men der går noget tid, inden det sker på fuld blus for mit vedkommende.

Overvejede at droppe dansk politik
Igår spidsede alle ører da Sofie Carsten Nielsen indtog talerstolen til afslutningsdebatten. Fra talerstolen sagde Sofie Nielsen “Hører jeg hjemme i politik? Det spørgsmål har jeg stillet mig selv flere gange, Og jeg var faktisk nået til den konklusion, at det gør jeg ikke. (...) Både I og jeg ved, at politik er hårdt. Til tider umenneskeligt. Og jeg siger det ikke for at klynke, men fordi det er rigtigt.” Sofie Carsten Nielsen fortæller i sin tale, at den første tid som leder for Radikale Venstre ikke var sjov, og hun overvejede flere gange at droppe ud af dansk politik. “Starten var ikke sjov, men midt i mørket var der også stråler af lys fra mennesker derude, sagde hun onsdag og fortalte blandt andet, at Enhedslistens Pernille Skipper spontant var trådt væk fra kameraerne og havde givet hende et kram, da hun havde det svært. Hun fortalte også, at Søren Pape Poulsen (K) under en lang aften med forhandlinger i Statsministeriet havde opmuntret hende med historier fra sin første tid som leder. “Jeg vil gerne sige tak. Tusind tak for kolleger som jer,” sagde Sofie Carsten Nielsen. 

Arbejdsmiljøet er usundt
S
elvom Sofie Carsten Nielsen værdsætter sine kollegaer, mener hun at arbejdsmiljøet på Christiansborg er usundt, og at der skal gøres noget ved det. Hvad der konkret kan gøres for at ændre det arbejdsmiljø, som Sofie Carsten Nielsen mener er utilfredsstillende, kom hun ikke ind på.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.