Aarhus til kamp mod karakterer: Vil lave forsøg i folkeskolen

Uddannelse

29/5/18 10:17

Freja Eriksen

Et flertal i Aarhus' Børn- og Ungeudvalg vil lade kommunens folkeskoler eksperimentere med at skrue ned for karaktergivningen.

Farvel til karakterer og goddag til andre former for evaluering.

Det kan blive den nye hverdag for aarhusianske folkeskoleelever, for karakterer er roden til alt for megen dårligdom. 

Det mener i hvert fald et flertal i Børn- og Ungeudvalget i Aarhus Kommune med rådmand Thomas Medom (SF) i spidsen. Han har ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag netop opfordret til, at nogle af folkeskolerne fra skoleåret 2019-2020 skruer ned for karaktergivningen som en forsøgsordning. 

»Vi kan se, at der er mange unge, som føler sig presset og bliver stresset. Det er gået for vidt med for mange karakterer, og for meget måles og vejes hele tiden,« siger Thomas Medom. 

Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, støtter de forsøg med karakterfri klasser, som nu skal sættes i gang i Aarhus.

Vi har meget positive erfaringer med karakterfri klasser i gymnasierne, og det kunne være glimrende at få lavet forsøg og få noget viden om, hvad det kommer til at betyde,« siger han.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) afviser derimod Aarhus-modellen og afviser, at hun på nogen måde vil give dispensation fra årskarakterer og eksamenskarakterer:

»Karakterer og karakterskalaer er et uundværligt redskab i uddannelsessystemet. Det er objektivt og gennemsigtigt for alle. Vi skal ikke afskaffe karaktererne.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.