Arvtageren efter Carl Holst: Nogle dage havde jeg bare lyst til at smutte

Politik

11/10/2015 12:44

Nick Allentoft

- Jeg troede, jeg vidste, hvad jeg gik ind til, men det har været mere hektisk og travlt, end jeg nogensinde havde forestillet mig.

Sådan siger formanden for Region Syddanmark Stephanie Lose fra Venstre om de første 100 dage på posten i et interview med DR Syd. Den kun 32-årige Stephanie Lose overtog formandsposten efter Carl Holst (V), da han blev valgt til Folketinget i juni og kort efter blev tildelt posten som forsvarsminister Og hurtigt stod det klart, at flere af Carl Holst-sagerne blev Stephanie Lose og flere af regionsrådspolitikerne afkrævet en mening omkring.

Både sagen med Carl Holsts eftervederlag i juli og sagen med Carl Holsts personlige assistent Christian Ingemann kom til at fylde enormt meget i medierne, og Stephanie Lose og resten af regionsrådet samt embedsmænd blev hvirvlet ind i sagerne.

Da hun kender partifællen Carl Holst gennem flere år i det politiske arbejde, var det specielt at skulle forholde sig til sagerne omkring Carl Holst.

- Jeg har siddet i Venstres gruppe med Carl. Det gør det sværere, når der også er personlige følelser i det. Men jeg har forsøgt at håndtere det så professionelt som muligt, siger Stephanie Lose og uddyber:

- En ting er helt sikkert, det har ikke været sjovt at skulle gøre det. Det har heller ikke været nemt. Men det har været nødvendigt. Når vi som regionsråd er blevet stillet i en situation, hvor det var svært at finde ud af, hvad de rigtige svar var, så var der ikke andre muligheder for os end at sige, at det er vi nødt til at undersøge, siger hun til DR Syd.

Sagerne med Carl Holst endte med, at Holst trak sig som forsvarsminister tirsdag den 29. september efter kun 93 dage på posten.

Men sagerne om Carl Holst har kun fyldt noget af arbejdstiden. Stephanie Lose har nemlig igen og igen måtte forholde sig til flere historier omkring det nye ambulanceselskab Bios, der skulle overtage ambulancedriften fra Falck i store dele af Region Syddanmark pr. 1. september i år. En sag, der har fyldt kolossalt meget hos borgere, de landsdækkende medier og politikere i det syddanske. Sågar sundhedsminister Sophie Løhde er blevet draget ind i sagen.

Blandt andet fordi det nye ambulanceselskab her i oktober stadig ikke er kommet op på det antal reddere, som det ønskede, og fordi det kom frem, lige inden selskabet skule i luften den 1. september, at vagtplanen for september slet ikke hang sammen. Derudover har Region Syddanmark også vedtaget et budget, hvor der skal spares 200 millioner kroner på sundhedsområdet.

-Det har jo været vigtige sager. Det har fyldt meget. Det har også været svært, for de er ikke nemme at håndtere disse sager. Sagen med Bios har kostet rigtig mange timer, og det er en sag, der optager mange mennesker, og der er mange følelser i det, siger Stephanie Lose.

Er det kommet bag på dig med al virakken?

- Summen af al den virak, der har været, når man lægger det hele sammen, har overrasket mig. Jeg havde ikke forestillet mig, at det ville være så hektisk. Det har overrasket mig meget, forklarer hun til DR Syd.

Hun fortæller, at hun har forsøgt at håndtere al presset og alle sagerne ved at tage én sag og én dag ad gangen.

Har du nogensinde tænkt, at nu gider jeg ikke mere?

- Ja, der har været et par dage i løbet af de seneste par måneder, hvor jeg har haft mest lyst til at gå min vej og så bare sige, at det er der nogle andre, der må tage sig af. Men det vidste jeg jo godt, at jeg ikke kunne, siger Stephanie Lose.

Hun har dog ikke stået alene med det hele, men har søgt rådgivning hos de nærmeste, når sagerne har presset sig på. Og det har været en god hjælp for hende.

- Jeg har haft gode mennesker omkring mig, der har hjulpet mig. Blandt andet har jeg et rigtig godt samarbejde med vores gruppeformand i Venstre. Og så har det også hjulpet mig, at jeg har en mand, der også er i politik, som har kunnet råde mig undervejs, slutter hun.

 

Mest Læste

Annonce