Bedsteforældre mister kontakten til børnebørn i skilsmisser

Velfærd

03/05/2017 11:53

Nick Allentoft

Når børnene skal deles mellem forældrene, er der ofte ikke plads til tid med bedsteforældre.

Skilsmisser går også ud over kontakten mellem børnebørn og deres bedsteforældre, når deleforældre ikke vil dele deres børn med bedsteforældrene, det skriver DR Sjælland.

Hos Børns Vilkår er omkring syv procent af henvendelserne om skilsmisser på Forældretelefonen fra bedsteforældre. De er ofte frustrerede over, at de har fået mindre eller slet ingen kontakt med deres børnebørn.

- Vi kan se, at der er flere og flere, der har en 7-7-ordning. Det betyder, at forældrene ikke i samme grad har brug for aflastning i hverdagen, siger seniorkonsulent i Børns Vilkår Bente Boserup.

Forældrene klarer nemlig deres voksenting i de perioder, hvor de ikke har børnene, og det giver mindre tid til - og flere frustrationer hos - bedsteforældrene.

- Når forældrene så har børnene, så vil de rigtig gerne selv være sammen med dem. Det kommer til at gå ud over den relation, børnene har til bedsteforældrene, siger Bente Boserup.

Bente Lytkjen Laursen fra Haslev har et barnebarn på fem år, der bor i Jylland. Forældrene er skilt, og faren har kun drengen hver anden weekend. Derfor vil han nødigt dele tiden med bedsteforældrene.

- Jeg havde håbet, det ville være ligesom hos mine børn, der har haft kontakt til deres mormor med weekendbesøg og tivoli-ture, men det er ikke sådan, det er blevet, siger Bente Lytkjen Laursen til DR Sjælland.

Hun har vænnet sig til ikke at betragte sig selv som bedstemor, for det gør for ondt at tænke på det, men hun er først og fremmest ked af det på barnets vegne.

- Jeg synes, det er ærgerligt for ham. Der mangler et link i hans liv, synes jeg, siger Bente Lytkjen Laursen.

Hos Børns Vilkår mener de også, at bedsteforældre er meget vigtige, ikke mindst i skilsmissefamilier.

- Det er jo der, hvor børnene kan få en neutral voksen, som ikke er en del af den konflikt, som der ofte er i starten af en skilsmisse, siger seniorkonsulent Bente Boserup.

- Det er også bedsteforældrene, som kan fortælle om, hvordan det var, da far og mor mødte hinanden, og alt det, forældrene måske ikke har så meget lyst til at tale om efter en skilsmisse, siger Bente Boserup til DR Sjælland.

Hele historien hos DR Sjælland

Mest Læste

Annonce