Forenede betaler 500.000 kroner efter lønsnyd

Ledelse

29/6/15 7:10

Nick Allentoft

500.000 kroner. Så meget har Danmarks næststørste rengøringskoncern, Forenede Service, foreløbig efterbetalt til nuværende og tidligere medarbejdere i løbet af de tre seneste måneder.

Dertil kommer, at der er flere faglige sager med krav om efterbetaling, hvor sagerne endnu ikke er løst.

Det er fortrinsvis udlændinge, som er blevet snydt for løn. De snydte medarbejdere har hovedsageligt gjort rent på offentlige institutioner i Nordsjælland. I nogle tilfælde har Danmarks næststørste rengøringsfirma sparet lønudgifter. I andre tilfælde er medarbejdere blevet snydt for løn, som i stedet gang på gang er blevet udbetalt til andre personer i firmaet, erfarer Fagbladet 3F.

Siden slutningen af marts har Forenede Service efterbetalt manglende løn enten efter krav fra firmaets medarbejdere eller 3F. 3F Frederiksværk-Frederikssund har i fire sager skaffet i alt knap 150.000 kroner til flere medlemmer:

- Jeg har endnu ikke gennemgået en lønseddel fra Forenede Service, hvor alt var i orden. Det er min opfattelse, at rigtig mange medarbejdere er blevet snydt i større eller mindre grad under de nu tidligere chefer i Nordsjælland, siger faglig sekretær Poul Andersen.

Fagbladet 3F har tidligere afsløret, at Forenede Service gennem flere år har fået udført sort, illegalt og underbetalt rengøring på offentlige institutioner. Siden 2012 er der blevet efterbetalt godt 2,4 millioner kroner fra Forenede Service.

Direktør for Forenede Service Steen Gede ønsker ikke at kommentere sagen.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce